Elokuvajuhlien alaisuudessa toimiva Tampere Film Agency laajentaa toimintaansa Pohjoismaihin ja Baltiaan. Aiemmin vain suomalaisia lyhytelokuvia levittänyt vuonna 2017 perustettu agentuuri keskittyy jatkossa erityisesti festivaalilevitykseen ja festivaalistrategioiden tekemiseen uusille tai valmistumassa oleville lyhytelokuville.

Lyhytelokuvan oikeanlainen festivaalistrategia, jonka tekemisessä Tampere Film Agency auttaa, varmistaa elokuvalle ensi-illan parhaalla mahdollisella festivaalilla ja siten maksimoi elokuvan kansainvälisen näkyvyyden. Festivaalistrategia muokataan elokuvakohtaisesti ja käytössä
olevan budjetin raameihin. Tampere Film Agencyn ansiosta tekijät myös välttyvät maailmalla yleistyneiltä feikkifestivaaleilta ja voivat varmistua, etteivät tärkeät festivaalit ja niiden deadlinet mene ohi.

Tampere Film Agencyn listoilla ovat muun muassa Risto-Pekka Blomin Pysäyttäjä ja Ei yhteyttä, Katariina Lillqvistin Radio Dolores ja Katariina Rädyn Blind. Risto-Pekka Blomin mukaan Tampere Film Agencyn levityssuunnitelmassa näkyy kokonaisvaltainen ymmärrys
kansainvälisestä festivaalikentästä. Katariina Lillqvist taas kiittelee Tampere Film Agency:n työntekijöiden paneutumista teknisiin kysymyksiin sekä hyvää verkostoa, jonka kautta hänen elokuvansa ovat levinneet valtavan suurelle alueelle. Katariina Rädyn mukaan häneltä vapautui Agencyn ansiosta aikaa ja energiaa omaan taiteelliseen työhön ja hän sai ammatillista itsevarmuutta, kun hänen elokuvansa tuli valituksi usealle festivaalille.

Tampere Film Agency hakee jatkuvasti uusia lyhytelokuvia levitettäväksi festivaaleille. Jos kiinnostuit, lähetä linkki elokuvaasi meille (agency(at)tff.fi). Me katsomme sen ja palaamme asiaan kahden viikon kuluessa.