Seuraamme koronavirus-tilannetta jatkuvasti, ja huomioimme vallitsevat suositukset ja rajoitukset festivaalia järjestäessämme. Jos festivaalin toteutus paikan päällä on mahdotonta ja joudumme siirtymään kokonaan verkkoon, myös talkoolaisten tehtävät muuttuvat tai peruuntuvat kokonaan.

STREET TEAM (KATUJAKELUT)

Tehtävä pitää sisällään muun muassa julisteiden ja muun mainosmateriaalien jakoa jo helmikuussa ennen festaria. Lisäksi tehtävänä voi olla avustaminen esimerkiksi katubanderollien kiinnittämisessä.
Halutessasi voit olla myös muissa talkootehtävissä itse festivaaliviikolla

CUSTOMER SERVICE (ASIAKASPALVELU)

Tämä asiakaspalvelutehtävä koostuu lipunmyynti- ja infotehtävistä. Asiakaspalveluhenkisyys ja sosiaalisuus ovat edellytyksinä tehtävissä pärjäämiselle. Tässä tehtävässä pitää hallita festivaalin lipunmyyntijärjestelmät, mutta niitä varten koulutetaan kyllä. Asiakaspalvelussa vaaditaan suomen kielen taitoa, ja muusta kielitaidosta on paljon hyötyä.
Tehtäviä on festivaaliviikolla maanantaista sunnuntaihin.

ANNOUNCEMENTS (KUULUTUS)

Kuuluttajat toivottavat katsojat tervetulleiksi näytöksiin ja kertovat mitkä näytökset ovat kyseessä. Kuuluttajien tehtäviin kuuluu myös mahdolliset tekijöiden esittelemiset. Kuuluttajille on tarvetta myös festivaalin oheistapahtumissa. Työtehtäviä on keskiviikosta sunnuntaihin. 

CLEANING

Festivaalin siivoustiimissä sinulla on vastuullinen tehtävä elokuvasalien puhdistuksesta näytösten välissä. Työtehtäviä on festivaalin aikana keskiviikosta sunnuntaihin. 

HOST TEAM (TUOMARISTON ASSISTENTIT)

Host teamin jäsenet toimivat tuomareiden assistentteina. Tehtäviin kuuluu mm. huolehtia, että tuomarit pysyvät heille suunnitellussa aikataulussa. Host team tekee yhteistyötä vieraskoordinaattorin kanssa. Työtehtäviä on tiistaista sunnuntaihin.

DOOR PERSONELL (OVIHENKILÖKUNTA)

Ovihenkilökunta tarkastaa asiakkaiden pääsyliput ja pitää omalta osaltaan huolen, että näytökset alkavat ja loppuvat ajallaan. Toimenkuvaan kuuluu myös tarvittaessa pienet avustavat tehtävät omassa näytöspaikassa. Ovihenkilökunnalle töitä on keskiviikosta sunnuntaihin.

PHOTOS (VALOKUVAUS)

Tallennat festivaalin tilanteet ja tunnelmat tapahtumapaikoilla. Valokuvaajiksi hakevilta edellytetään omaa kameraa.
Tehtäviä löytyy lähes koko festivaaliviikon ajaksi.

CATERING (TARJOILU)

Toimit catering-tiimissä apulaisena erilaisissa tapahtuman omissa tilaisuuksissa Catering-tiimi vastaa esimerkiksi talkoolaisten taukotilojen tarjoiluista. 
Catering-tiimissä tarvitaan apua keskiviikosta sunnuntaihin. 

CREW (JOKA PAIKAN HÖYLÄT)

Festarin vaihtelevin ja varmasti monipuolisin talkootehtävä. Tehtäviisi voi kuulua vaikka kevyt tapahtumarakentaminen ja -purkaminen, muissakin yleisluontoisissa pienissä asioissa auttaminen, kuten tapahtumatarjoilut, -blokkaaminen, roudaaminen, narikka-apu jne. Monipuolisiin tehtäviin voi kuulua myös vaikkapa jopa äänimiehen avustavia hommia, tilojen siistimistä, festarin toimipisteiden yleistä järjestelyä. Lisäksi tietyissä festarin kohteissa Crew hoitaa myös ovimiesten tehtäviä.
 
Työajat ja -tehtävät on mahdollista sijoittaa joustavasti. Tehtäviä on tarjolla laajasti festariviikon aikana ja sitä ennen sekä jälkeen