Vapaaehtoisia haetaan eri talkootehtäviin festivaalin ajaksi sekä ennen ja jälkeen festivaaliviikon.
Talkoolaishaku päättyy 3.2.2017

Talkoolaisten tulee olla täysi-ikäisiä. Tietyissä töissä jotka sisältävät asiakaspalvelua edellytämme hyvää suomen kielen taitoa.

Työpäivien pituus ja ajankohta vaihtelee hieman aina tehtävän mukaan. Joillakin töitä saattaa olla ennen tapahtumaa ja työt vähenevät tapahtuman ajaksi kasvaen taas tapahtuman jälkeen.

Tiedustelut liittyen aiheeseen: mikko.sorrela@tff.fi ja tuossa linkki hakulomakkeeseen

Kuvauksia talkootehtävistä:
– Lipunmyynti – Asiakaspalvelua, jossa pärjää reippaalla ja iloisella asenteella. Lippuja myydään festivaaliviikolla maanantaista sunnuntaihin.
– Kuuluttaja – Toivottaa katsojat tervetulleiksi ja kertoo mikä näytös on kyseessä. Esittelee mahdollisesti paikalla olevat ohjaajat sekä iltabileiden mahdolliset esiintyjien kuulutus. Tehtäviä on tiistaista sunnuntaihin.
– Yleisöinfo & Festival Shop – Neuvoo yleisöä heitä askaruuttavissa kysymyksissä; sisältää myös lippujen ja festivaaliin liittyvän oheismateriaalin myyntiä. Tehtäviä maanantaista sunnuntaihin.
– Vierasinfo – toimii tapahtuman ammattilaisvieraiden kanssa, joita Tampereelle tulee miltei tuhat henkilöä. Otat vieraat vastaan Festarikeskuksen guest-infon Check-In – tiskillä. Olet valmis vastailemaan vieraiden kaikenlaisiin kysymyksiin ja tiedusteluihin. Suomen kieli on tässä jutussa tietenkin tärkeä, muu kielitaito on merkittävä lisäarvo. Tehtäviä on keskiviikosta sunnuntaihin.
– Ovimies – varmistaa, että näytökset alkavat ajoissa. Tarkistaa asiakkaiden liput salien ulkopuolella, siistii salit sekä jakaa kilpailuesityksissä äänestyskuponkeja. Tehtäviä on tiistaista sunnuntaihin.
– Valokuvaus – tallentaa festivaalin tilanteet ja tunnelmat tapahtumapaikoilla. Valokuvaajiksi hakevilta edellytetään omaa kameraa. Tehtäviä löytyy koko festivaaliviikon ajaksi.
– Crew (entinen Venue) – avustaa tapahtumapaikoilla vaihtelevissa työtehtävissä kuten rakentamisesssa ja purkamisessa, tarjoiluissa, roudaamisessa, narikkassa. Tehtäviä on tarjolla jopa jo ennen festivaaliviikkoa sunnuntaista alkaen koko festariviikon ajan sekä festivaaliviikon jälkeisen viikon maanantaihin.
– Street team – osallistuu tapahtuman näkyvyyden luomiseen. Työ pitää sisällään julisteiden sekä lehtien jakoa. Pääosin toteutetaan ennen festivaalia helmikuun ja maaliskuun aikana.
Tehtävään voi kuulua PoP-up – tapahtumaan osallistuminen helmikuun lopulla. Voi olla myös muissa tehtävissä itse festariviikolla.
– Festivaalikeskus – valokuvaa vieraita (oma valokuvauspiste), pitää paikat siistinä festivaalikeskuksessa, ylläpitää staff-loungen järjestystä ja tarjoiluja sekä toimii aika-ajoin tarvittaessa festarikeskuksen vastaavan apulaisena.
– Catering – avustaa mm. festivaalikeskuksen eri tarjoiluissa, avajaistapahtumassa, festarin sunnuntain päätösbileissä ja ylipäätänsä tapahtumiin liittyvissä catering-asioissa.

Kun tulet talkoolaiseksi saat kaikki nämä STAFF-EDUT:
– Elokuvia: Staff-passilla pääsee kaikkiin näytöksiin mikäli niissä on tilaa
– Näytä hyvältä ja edusta festaria: Festaripaita ja Katalogi
– Ruokaa ja lepoa: Staff-ruoka – Jokainen työntekijä on oikeutettu yhteen lämpimään ateriaan työpäivän aikana. Staff-lounge taukopaikka, tarjolla sohvia ja naposteltavaa.
– Bileitä: Klubin ja Pakkahuoneen iltabileisiin on staff-lippukiintiö, jokaiseen iltatapahtumaan on rajattu määrä staff-pääsylippuja.
Staff-bileet: Festivaaliviikon päätteeksi sunnuntai-illalla koko staffille järjestetään päätösbileet Tullikamarilla.
– Saunailta: Koko staffille järkätään maaliskuun lopuksi saunailtakemut.

Milloin sinuun ollaan yhteydessä ja kenen taholta?
Sinuun ollaan yhteydessä noin kahden-kolmen viikon sisällä hakuajan päättymisestä. Sähköpostin mukana saat infokirjeen, josta löytyy tarkempaa tietoa tapahtumasta.