Script Tampere 9.-11.3.2016

Hällä, Hämeenkatu 25

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Script Tampere on Tampereen elokuvajuhlien yhteydessä nyt kolmatta kertaa järjestettävä kolmipäiväinen käsikirjoitusfestivaali, joka keskittyy elokuva- ja tv-käsikirjoittamiseen. Ohjelma on suunnattu kaikille elokuva- ja tv-käsikirjoittamisesta kiinnostuneille, alan ammattilaisille ja opiskelijoille.

Ilmoittaudu ennakkoon 29.2. mennessä. Osallistumismaksu 30 € maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Ennakkoon ilmoittautuneet saavat lipun 5 tähden tarinat -näytökseen (torstaina 10.3. klo 10, Plevna 2). Maksimiosallistujamäärä on 219.

Ilmoittautuminen on mahdollista myös tapahtumapaikalla, mikäli paikkoja on jäljellä. Jos ilmoittaudut paikan päällä, varaathan tasarahan.

Jennifer Reeder masterclass – Creating Your Personal Narrative

Keskiviikko 9.3. klo 13-17

All the best screenplays have their own, personal style as distinguished from the crowd. We all want to write the script that stands out with its strong, personal voice. How to find your personal style?

American screenwriter and director Jennifer Reeder constructs personal films about relationships, trauma and coping. Her award-winning narratives are innovative and borrow from a range of forms including after school specials, amateur music videos and magical realism.

The masterclass is in English.

Viiden tähden tarinat

Torstai 10.3. klo 10-12
Plevna 2

Viiden tähden tarinat –nimiseen erikoiselokuvanäytökseen on poimittu takavuosien lyhytelokuvahelmiä, joissa on myös erityiset käsikirjoitukselliset ansiot. Elokuvat ovat Elsa (K: Marja Pensala), Viikko ennen vappua (K: Ilmari Aho, Hamy Ramezan), Kovat miehet (K: Leo Viirret), Perkele (K: Arto Tuohimaa, Sampsa Huttunen, Anu Lyra), Sano kiitos ja tanssi (K: Antti Heikki Pesonen) ja Elonkorjuu (K: Sami Korjus).

Ryhmäkirjoittamisen taide

Torstai 10.3. klo 13-15.00

Usean kirjoittajan voimin saadaan tv-sarjaan monta eri näkökulmaa, mutta kuinka varmistetaan sarjan eheys ja mitä metodi vaatii tekijöiltä? Ryhmäkirjoittamisen ihanteista ja käytännöistä keskustelevat Jenny Dahlström (Koukussa, Vastaparit), Matti Kinnunen (Mustat lesket, Hinnalla millä hyvänsä), Leo Viirret (Yle Leaks, Pasila 2.5. The Spin-Off) ja Tatiana Elf (Syke, Salatut elämät). Moderaattorina toimii Melli Maikkula.

Suoran lähetyksen dramaturgia

Torstai 10.3. klo 15.30-17.00

Vuoden 2015 suositumpiin tv-ohjelmiin kuuluivat viikonloppuiltojen suorat lähetykset, kuten Kingi, Posse ja Putous. Käsikirjoittajan ja ohjaajan yhteistyöstä, paineensietokyvystä ja suoran lähetyksen dramaturgiasta keskustelemassa viihdeohjelma Putouksen työpari, ohjaaja Teppo Airaksinen (Downshiftaajat, Kimmo) ja John Lundsten (Napamiehet, Pasila 2.5). Haastattelijana Vilja Autiokyrö.

Käsikirjoituksen kehittämisen metodit

Perjantai 11.3. klo 10-12

Mitä ja miten tulisi puhua työn alla olevasta käsikirjoituksesta? Kuinka ottaa vastaan palautetta tai toisaalta antaa sitä? Miten johdetaan käsikirjoituksen kehittelyprosessia? Dramaturgin roolia ja työkaluja kartoittavat ohjaaja-käsikirjoittaja Juha Lehtola (Aikuisten poika) sekä dramaturgit Eriikka Etholén ja Ilja Rautsi.

Kirjasta elokuvaksi

Perjantai 11.3. klo 13-14.30

Kokeneet adaptaation eli elokuvasovituksen tekijät Jari Rantala (Käsky, Tuntematon sotilas), Sami Keski-Vähälä (Onneli ja Anneli, Haarautuvan rakkauden talo) ja Alli Haapasalo (Syysprinssi) avaavat työtapojaan. Kuinka olla uskollinen samanaikaisesti paitsi alkuperäisteokselle, myös välineelle ja omalle kirjoittajanäänelleen? Haastattelijana Outi Popp.

Vuoden parhaat käsikirjoitukset

Perjantai 11.3. klo 15-16.30

Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry jakaa Sylvi-palkintonsa, joka myönnetään elokuva- tai tv-käsikirjoitukselle nimenomaan tekstin, ei tuotannon perusteella. Palkintoraadin diktaattorina toimii Juha Rosma, joka vetää yhteen kilpailutekstien satoa yhdessä liiton toiminnanjohtaja Jukka Asikaisen kanssa ja julistaa voittajan.

Kässärisläm

Perjantai 11.3. klo 20.30-22
Kievari Kahdet Kasvot

Viihteellisessä iltaohjelmassa käsikirjoittajat lukevat ääneen lyhyitä otteita työn alla olevista käsikirjoituksistaan. Äänimerkin jälkeen vuoro vaihtuu. Illan seremoniamestareina Anna Ruohonen ja Ilja Rautsi. Tervetuloa kuuntelemaan mistä aiheista juuri nyt kirjoitetaan!

 

Tervetuloa!

Järjestäjät:
Tampereen elokuvajuhlat
Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry
Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK
Yhteistyössä: Käsikirjoittajien Kilta