Konsta Fed: connection

Konsta Fed: connection. Projisointi Väinö Linnan aukiolla.

Kieli: Kesto: 120 min

  • kalenteri-ikoni Pe 11.3.

  • kelloikoni 20:00 – 22:00

  • kalenteri-ikoni La 12.3.

  • kelloikoni 20:00 – 22:00

  • karttaikoni Väinö Linnan aukio

Tampereen elokuvajuhlien ensimmäisen VJ-kilpailun syyskuussa voittaneen Konsta Fedin videoprojisoitu taideteos connection esitetään Väinö Linnan aukiolla kahtena iltana.

Teoksen luona voi piipahtaa tai sitä voi jäädä ihailemaan pidemmäksikin aikaa.

“Teoksen ajatuksena on yhdistää kaksi rakennusta samanaikaisessa visuaalisessa virrassa, jossa elementit kulkevat rakennusten välillä symboloiden ihmistunteita. Teoksessa pyrin yhdistämään pintoja käyttämällä projektiomapping-tekniikoita kahteen Väinö Linnan aukiolla sijaitsevaan rakennukseen.

Koronapandemian aikana ihmiset pakotettiin eristäytymään toisistaan ja tavallisista kaupunkikokemuksista. Haluan näyttää käsitteellisesti, että vaikka olemmekin erossa eri rakennuksissa, olemme silti yhteydessä toisiimme. Elementtien käyttäytyminen on symbolinen kuvaus ihmisistä, jotka ovat erossa, mutta silti henkisesti ja emotionaalisesti yhteydessä.

Työn avulla pyrimme luomaan aukiolle simultaaniprojektioelämyksen sekä visuaalisuuteen yhdistetyn tilaäänen. ”

-Konsta Fed

 

 

Konsta Fed on työskennellyt freelancerina visuaalisen suunnittelun ja liikkeeseen erikoistuneen graafisen suunnittelun parissa useita vuosia. Hänellä on kokemusta sekä painetusta että liikkuvasta graafisesta suunnittelusta, 3D-kokeiluista ja projection mapping -tekniikasta. Fed valmistui kandidaatiksi Tampereen ammattikorkeakoulun media-alan tutkinto-ohjelmasta vuonna 2020 erikoistuen interaktiiviseen mediaan. Hän on kiinnostunut CGI-grafiikasta sekä liikkuvasta grafiikasta ja pyrkii jatkamaan kokeilujaan uusmediatekniikoiden ja interaktiivisen kerronnan käytännön sovellusten parissa.