Elina Knihtilä Masterclass

Masterclass -tilaisuudessa yleisö pääsee tutustumaan Elina Knihtilän näkemyksiin ja kokemuksiin näyttelijäntyöstä.

Kieli: FinKesto: 120 min

  • kalenteri-ikoni To 9.3.

  • kelloikoni 16:00 – 18:00

  • valuuttaikoni Vapaa pääsy

  • karttaikoni Cine Atlas 3

Elina Knihtilä (s.1971) on suomalainen näyttelijä, joka tunnetaan rooleistaan Q-teatterissa, Suomen Kansallisteatterissa ja Ryhmäteatterissa sekä lukuisissa tv-sarjoissa ja elokuvissa. Vuonna 2022 Knihtilä sai parhaan naisnäyttelijän Venla-palkinnon Sisäilmaa-sarjasta, minkä lisäksi hänet on palkittu kahdesti elokuvarooleistaan Jussi-palkinnolla. Knihtilä on toiminut Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun näyttelijäntaiteen professorina vuodesta 2013.

 

Näyttelijäntyön ohella Knihtilä on vaikuttanut useiden tv-komediasarjojen kehittely- ja käsikirjoitustyöryhmissä, Women in Film and Television Finlandin (WIFT Finland) hallituksen puheenjohtajana ja Q-teatterin taiteellisen ensemblen jäsenenä.

 

Masterclass -tilaisuudessa yleisö pääsee tutustumaan Elina Knihtilän näkemyksiin ja kokemuksiin näyttelijäntyöstä. Knihtilää haastattelee Hytti nro 6 -elokuvasta tunnettu Seidi Haarla – “näyttelijä ja traumatyöläinen, jota kiinnostaa tällä hetkellä ainakin ihmisen osa ja suhteet, taide työnä, se mikä on totta ja rehellistä, ja avannot.”

 

Keskustelu on vuorovaikutteinen, ja myös yleisökysymykset ovat tervetulleita.