Palkittu pitkä elokuva 1

Tässä näytöksessä esitetään kotimaisen kilpailun yli 30-minuuttisten elokuvien sarjassa pääpalkinnon voittanut Lost Boys. Huom! Elokuvan ikäraja on 18 vuotta. Elokuva on nähtävillä vain Suomessa (geoblokkaus ei koske akkreditoituneita vieraita).
HUOM! Yksittäinen näytöslippu Festhome TV:ssä (5 €) voimassa 24 tuntia ostohetkestä.

Kieli: Eng, FinKesto: min

  • Verkkofestivaali 10.–21.3.

  • valuuttaikoni 5

  • ikärajaikoni 18

HUOM! Yksittäinen näytöslippu Festhome TV:ssä (5 €) voimassa 24 tuntia ostohetkestä.

 

Äänestä suosikkielokuvaasi kansainvälisessä ja kotimaisessa kilpailussa Festhome TV:ssä. Äänestysaika alkaa keskiviikkona 10.3. klo 10 ja päättyy lauantaina 13.3. klo 12.00. Lisäohjeet äänestykseen täällä.

still photo

 

LOST BOYS

Joonas Neuvonen, Sadri Cetinkaya | Finland 2020 | Dokumentti | 99 min | Ikäraja: 18

Lost Boys on dokumenttielokuva kadotuksesta ja Kambodžan kaduille kadonneista kolmesta suomalaisesta miehestä. Heistä Jani tunnetaan Reindeerspotting – pako Joulumaasta -dokumenttielokuvan (2010) päähenkilönä ja Joonas sen ohjaajana. Lost Boys -elokuvassa päähenkilö on Joonas itse. Seksin, huumeiden ja kuoleman täyteinen peittelemätön tositarina kertoo siitä, mitä tapahtui, kun rovaniemeläisiä huumeidenkäyttäjiä kuvanneen Reindeerspottingin ensi-iltamenestyksen ikuisia jatkoja viettäneet kaverukset muuttuivat kuolemattomista kuolevaisiksi. Juhlat loppuvat, kun Joonaksen kaverit katoavat ja Jani kuolee väkivaltaisesti Kambodžan Phnom Penhissä.

Lost Boys seuraa Joonaksen matkaa etsimään kadonneita ystäviään ja vastauksia siihen, mitä näille matkalla tapahtui. Elokuva sisältää voimakkaita kohtauksia, seksiä ja huumeidenkäyttöä. Elokuvaa ei suositella alle 18-vuotiaille.

Ohjaaja ja käsikirjoittaja Sadri Cetinkaya ja käsikirjoittaja Venla Varha Mediastadin haastattelussa (ei tekstitystä):