Midnight Mov(i)es sisältää kolme näytöstä nyrjähtäneitä elokuvia, joita sopii katsoa yön pimeydessä. Elokuvat käsittelevät eläimellisiä, villejä, vinksahtaneita ja epäonnistuneita lajien edesottamuksia elon tiellä. Huumoria tietenkään unohtamatta.

Ensimmäisessä näytöksessä nähdään muun muassa kaksi festivaalihittiä: Johannes Nyholmin Las Palmasissa (2011) taapero riehuu baarissa; Nighthawkissa (2016) rapajuoppo mäyrä tarttuu auton rattiin ja jälki on hiuksia nostattavaa.

Toinen näytös keskittyy etupäässä lihallisiin seikkailuihin. Halu, himo ja hulluus ottavat toisistaan mittaa kun ihmiset kohtaavat hisseissä, puistoissa, teatterilavalla, viinakaupassa tai ihan vain arkisesti elokuvan jälkitöissä. 

Kolmannessa näytöksessä nähdään kauhua, komediaa ja yhteiskunnallista kannanottoa: eteläkorealaisessa elokuvassa Behind the Hole (2019) nainen saa tarpeekseen vessatirkistelijöistä ja ottaa oikeuden omiin käsiinsä. Ilmiö on Etelä-Koreassa seksuaalisen hyväksikäytön yksi omituinen ilmentymä, johon viranomaiset ovat vasta viime aikoina alkaneet herätä. Näytöksen päättää niinikään eteläkorealainen elokuva Me show z zwi (2019), joka kertoo omalla tavallaan sikäläisestä työelämästä.

  • Riina Mikkonen, ohjelmistosuunnittelija