Tampere Film Festival 50 vuotta -juhlakonsertti

 “Käsien ja aivojen välillä ei voi olla yhteisymmärrystä, ellei välittäjänä ole sydän.”

Tampere Film Festivalin 50-vuotisen historian kunniaksi Metropolis nähdään maaliskuussa 2020 upeana yhteistuotantona, jossa mykkäelokuvan klassikon vuonna 2010 entisöityä versiota Tampere-talon Isossa salissa säestää Tampere Filharmonia.

Visuaalisesti häikäisevän kauniin elokuvan tunnelman luo Gottfried Huppertzin säveltämä klassisen musiikin perinteestä ja modernismista ammentava alkuperäismusiikki. Konsertin kapellimestarina toimii saksalainen elokuvamusiikin suurnimi Frank Strobel, joka on johtanut Metropoliksen aiemmin muun muassa Berliinin filharmonikkojen kanssa.

Fritz Langin ohjaama Metropolis on tieteisfiktion merkkipaalu ja yksi lajityypin ensimmäisiä koko illan elokuvia. Weimarin Saksassa vuonna 1927 valmistunut dystooppinen tulevaisuudenkuva oli aikansa suurtuotanto. Sitä kuvattiin puolitoista vuotta budjetilla, joka nykyrahassa vastaisi noin 13 miljoonaa euroa. Langin suurtyön kohokohtia ovat vaikuttavat erikoistehosteet, jättimäiset lavasteet ja tuhannet avustajat. Baabelin torni, valtava kello ja pilvenpiirtäjät ovat unohtumattomia ja ikonisia kuvia.

Tampere-talo, Iso sali |lauantaina 7. maaliskuuta | klo 19 | kesto n. 2,5 h

Liput 35 €
Filkkareiden sarjakortin ostaneelle lippu (varaukset vain Tampere-talon lipunmyynnistä) 31,50 €
Eläkeläiset 29 €
Opiskelijat ja lapset 20 €

Osta liput täältä. Lisätietoa tapahtumasta täällä.

Tuotanto: Tampere Filharmonia, Tampere-talo ja Tampere Film Festival