Puotilan kartano

Kävin menneenä perjantaina hakemassa lisäoppia ja innostusta Puotilan kartanossa Fingon tarjoamasta koulutuksesta. Kun työn alla on paljon asioita yksityiskohtien hoitaminen saattaa kaapata ajatukset. Fokus häviää: perjantain vertaiskoulutuksessa onnistuin piirtämään hankkeemme perusjuttuja selkokielellä esiin ja vieläpä niin että myös muut ymmärsivät mistä on kysymys. Tampereen junassa kotiin matkusti uutta intoa puhkuva hankekoordinaattori.

Maaliskuu ja Tampereen elokuvajuhlat lähenevät kuitenkin vääjäämättä. Missä siis mennään nyt? Tavoitteena on koostaa elokuvajuhlille mahdollisimman monipuolinen kokonaisuus sekä sisällöltään, että osallistujiltaan.

Olen kuratoinut näytöksen Ihmiset liikkeellä -otsikon alle. Näytöksessä on viisi lyhytelokuvaa maahanmuutosta Euroopassa. Etsin näytökseen elokuvia, joissa olisi tulevaisuuteen suuntaava katse ja positiivinen ote.

Fokuksen etsintää

Pirkanmaan elokuvakeskuksen vetämät elokuvatyöpajat ovat käynnistyneet taas. Syksyn ajan pyörineissä elokuvatyöpajoissa valmistuneita elokuvia nähdään elokuvajuhlilla Elokuva välineenä -tapahtumassa. Paikalla on elokuvien tekijöitä, asiantuntijoita ja yhteistyökumppaneita.

Ihmiset liikkellä -hankkeen järjestyksessä toinen seminaari järjestetään festivaaliviikon perjantaina 8.3. Werstaan auditoriossa. Seminaarin tarkka ohjelma on vielä työn alla, mutta punaisena lankana on kotoutuminen ja identiteetti. Tilaisuudessa nähdään muun muassa sekä elokuvatyöpajojen että kuratoidun näytöksen elokuvia osana keskustelua. Mukaan on lupautunut jo viime vuonna Tampereen elokuvajuhlilla ilahduttaneen No Man Is an Island -elokuvan ohjaaja Ali Parandian. Seminaariin osallistuu myös muita elokuvan ja kotoutumisen asiantuntijoita.

Tampereen elokuvajuhlien kiihkein järjestäminen on käynnissä. Tietoja ohjelmistosta tihkuu julkisuuteen pikku hiljaa. Pysykää valppaina!

-Riina, hankekoordinaattori