“Me olemme Henna S ja Henna T, kaksi toisen vuoden kulttuurituotannon opiskelijaa Metropolia Ammattikorkeakoulusta. Samassa ryhmässä kanssamme ovat Britta ja Jolien, jotka ovat vaihto-opiskelijoita Saksasta ja Hollannista. Kurssi, johon tämä blogi-postaus liittyy, on nimeltään Focusing on Audiences ja siinä tarkoituksena on kohdistaa katse tapahtumien kävijöihin. Teemme kurssin aikana erilaisia tehtäviä koskien esim. yleisön osallistamista ja kehittämistä.

Kyseisen projektin aikana tehtävämme on löytää tapahtuma, joka keskittyy yleisön osallistamiseen tapahtuman aikana sekä tehdä tästä havaintoja ja päätelmiä. Tehtävä sisältää tapahtumaan tutustumista ennakkoon ja ennakkotietojen hankkimista. Aiomme itse osallistua kyseiseen tapahtumaan 9.–10.3. katsomalla tietyn määrän lyhytelokuvia ja haastattelemalla kävijöitä sekä mahdollisesti myös elokuvan tekijöitä.”

“Olen aina ollut kiinnostunut erilaisista tavoista luoda ja kehittää kulttuuria. Käyn monissa erilaisissa tapahtumissa, museoissa ja konserteissa. Itse en ole kuullut tapahtumasta aiemmin, enkä ole koskaan osallistunut lyhytelokuvatapahtumaan, vaikka muuten käyn säännöllisesti elokuvissa. Tiesin, että Helsingissä on samantyylinen tapahtuma, Rakkautta ja anarkiaa, mutta sekin on tähän mennessä jäänyt kokematta.

Minulla on henkilökohtaisesti mielikuva, että lyhytelokuvat ovat aika taiteellisia ja välillä jopa hiukan outoja/vaikeasti ymmärrettäviä. Odotan kuitenkin mielenkiinnolla tapahtumaa ja pyrin lähtemään sinne avoimin mielin ilman ennakkoluuloja. Uskon tapahtuman synnyttävän uusia ja ihmeellisiä kokemuksia.

Pystyn näiden kahden päivän aikana näkemään kymmeniä eri mittaisia elokuvia, analysoimaan tämän tyyppisen tapahtuman asiakaskuntaa ja kokemaan jotain minulle täysin uutta.

Kohti Tamperetta ja uusia kokemuksia!”

Henna Sillanpää (Kulttuurituotannon opiskelija, Metropolia Ammattikorkeakoulu)

“Oma kulttuuritaustani on vahvasti musiikissa, ja minulle uudempien taiteenalojen pariin löytäminen voi välillä olla haastavaa ja siihen vaaditaan oman mukavuusalueen ulkopuolelle menemistä. Focusing on Audiences -kurssin ryhmäni kanssa mahdollisia vierailtavia tapahtumia mietittäessä innostuinkin, kun Jolien, jolla on ryhmästä eniten kokemusta elokuvatapahtumista, ehdotti jotain meille muille aivan uutta, lyhytelokuvafestivaalia.

Olen aina pitänyt elokuvista ja dramaturgiasta, mutta selkeästi enemmän ajanvieton ja viihteen ominaisuudessa. Kulttuurituotannon opiskelujen myötä olen huomannut olevani aiempaa avoimempi uusille kulttuurin muodoille, ja lähden tähänkin kokemukseen ilman ennakko-odotuksia. Toivon ja uskon kuitenkin, että saan Tampereen elokuvajuhlilta lisää perspektiiviä sekä kulttuuri- ja tapahtumatuottajan työhön että omaan mielipiteeseeni lyhytelokuvista taidemuotona.

Nähdään Tampereen elokuvajuhlilla!”

Henna Tikkanen (Kulttuurituotannon opiskelija, Metropolia Ammattikorkeakoulu)