Vastuullisuuspalkinto Verso -raati

Perttu Pesä

Perttu aloitti työskentelyn tapahtumien parissa viime vuosisadan lopussa. Hän tuotti musiikkifestivaaleja, TV-tuotantoja, teatterinäytelmiä ja oli myös Pohjoismaiden suurimman komediafestivaalin johtaja. Vuosina 2009–2012 hän oli Tampereen kaupungin apulaispormestarina vastuussa kaupungin taloudellisesta kehityksestä, urheilusta ja kulttuurista.

Vuonna 2012 Tampere avasi Tapahtumatoimiston suurtapahtumien järjestämistä varten ja Perttu siirtyi poliitikosta virkamieheksi uuden osaston johtajana. Yhä vieläkin hän kehittää kulttuuria ja tapahtumabisnestä Tampereen kaupungin tapahtumajohtajana.

Anne Puolanne

Anne Puolanne on av-alan ammattilainen, jonka ydinosaamista ovat niin tuotantojen tekeminen kuin alan vastuullisuus. Hän työskentelee Kestävän kehityksen strategian hankepäällikkönä Audiovisual Producers Finland APFI ry -edunvalvontajärjestössä, jonka johdolla Suomeen ollaan luomassa kestävämpää työkulttuuria. Av-alalle suunnatun strategian ensimmäinen vaihe keskittyy tuotantojen ympäristövastuullisuuteen.

Puolanne on yksi NEMA:n (Nordic Eco Media Alliance) perustajajäsenistä, jonka tavoitteena on edistää alan vastuullisuutta Pohjoismaissa. Puolannetta nähdään satunnaisesti myös kuvauksissa, sillä hän on ollut freelancerina liki 12 vuotta tv-ohjelmien parissa, pääosin sisällöntekijänä.

Irene Tommiska-Jarva

Irene Tommiska-Jarva työskentelee vastuullisuuspäällikkönä Ylellä. Hän on mukana kehittämässä luovalle alalle suunnattua vastuullisuusmallia yhdessä tuotantoyhtiöiden kanssa. Vastuullisuusmalli yhdenmukaistaa kotimaisten tuotantoyhtiöiden tapaa edistää vastuullisuuden kaikkia alueita.

Uusi Albert-hiilijalanjälkilaskenta tuo lisäpuhtia AV-tuotantojen vastuullisuusajatteluun vuoden 2022 aikana. Ylen vastuullisuuden kulmakivi on luonnollisesti sisältöihin liittyvä vastuullisuus. Sen lisäksi, että kiinnitämme huomiota siihen mitä teemme, arvioimme vastuullisuusvinkkelistä myös sitä miten teemme.

”Vastuullisuus kasvaa kokeilemalla.”

Marko Röhr