Marika Kecskeméti

Marika Kecskeméti on Yle Teeman kanavapäällikkö, joka vastaa Teemasta sekä televisiossa että verkossa. Yle Teema on Ylen elokuvakanava, se on musiikin, historian ja dokumenttien palkittu ja
rakastettu kulttuurikanava, joka tavoittaa miljoona katsojaa joka viikko. Kecskeméti on työskennellyt 30 vuotta kulttuurijournalismin parissa. Hän on mm. johtanut radion kulttuuriohjelmia, ja tv-tekijänä hänet on palkittu mm. Valtion tiedonjulkistamispalkinnolla 2003 ja Kultaisella Venlalla 2011.
Yle Teeman kanavapäällikkönä Kecskeméti on ollut vuodesta 2014.


Tinja Ruusuvuori

Tinja Ruusuvuori (s.1988) on Skotlannissa asuva suomalainen dokumenttiohjaaja ja kuvataiteilija. Hänen lyhyt-dokumentaarinsa Untitled (burned rubber on asphalt, 2018) voitti viime vuonna Tampereen elokuvajuhlien kotimaisen kilpailun pääpalkinnon ja opiskelijapalkinnon, ja sitä on esitetty useilla festivaaleilla, mm. Visions du Réel, Toronto Hot Docs ja Camden International Film Festival. Ruusuvuori sai Rakkautta & Anarkiaa -festivaaleilla Uusi Aalto – palkinnon suomalaisen elokuvan uudelle tekijälahjakkuudelle. Hän on opiskellut Aalto-yliopistossa dokumentaarista elokuvaa ja Glasgow School of Art -koulussa installaatiota ja liikkuvaa kuvaa. Elokuvanteon ohella hän on toiminut museovalvojana ja käsikirjoittajana lapsille suunnatuissa tv-ohjelmissa.


Neil Young

Nykyään Wienissä asuva Neil Young (s. Easingtonissa Isossa-Britanniassa 1971) on kirjoittaja/ohjelmapäällikkö ja elokuvantekijä Ison-Britannian Sunderlandista. Hänen tekstejään on julkaistu etenkin The Hollywood Reporterissa ja Sight & Soundissa. FIPRESCIn ja UK Critics’ Circlen jäsenenä Young käy joka vuosi 25–30 elokuvajuhlilla ympäri maailmaa ja on ollut vuodesta 2001 lähtien 40 tuomariston jäsenenä mm. Cannesin Kansainvälisten elokuvakriitikoiden viikolla ja elokuvajuhlilla Venetsiassa, Berliinissä, Locarnossa ja Rotterdamissa. Hän toimii useilla elokuvajuhlilla konsultin, ohjelmapäällikön ja moderaattorin roolissa. Näihin lukeutuvat mm.Wienin elokuvajuhlat, European Film Festival (Palić, Serbia: kansainvälinen ohjelmapäällikkö), Vienna Shorts (itävaltalaisen elokuvan sarja) ja Kortfilmfestivalen (Grimstad, Norja). Viime vuonna Youngin 103 minuuttia kestävä kokeellinen dokumentti Rihaction sai ensi-iltansa Diagonale-elokuvajuhlilla Itävallan Grazissa, ja hän teki debyyttinsä elokuva-näyttelijänä Joanna Hoggin palkitussa elokuvassa The Souvenir.