Film Tampere esittää: Kestävää kuvaa 33100

TO 9.3.| 10:00–15:30 | TAPAHTUMAKESKUS: TERDE | FIN

Elokuva- ja tv -ala tekee kestävää siirtymää ja vastuullisuusteemat nousevat yhä keskeisempään rooliin jokaisella tuotannon tasolla ja sen jokaisessa vaiheessa. Kasvu ja kansainvälistyminen tuovat mahdollisuuksia, mutta asenteita ja käytänteitä tulee tarkastella huolellisesti juuri nyt. Suomi tavoittelee olevansa maailman kestävin tuotantomaa ja Tampere tavoittelee olevansa hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

Film Tampere yhdessä Audiovisual Producers Finland ry:n ja Tampereen elokuvajuhlien kanssa järjestää Kestävää kuvaa 33100 -koulutustilaisuuden, jossa saat ajankohtaista tietoa alan ekologisuudesta, konkreettisia vinkkejä ja oivalluksia käytännön esimerkkien kautta ja mahdollisuuden käydä avointa keskustelua yhteisen tavoitteen äärellä. Tilaisuus on ilmainen ja kaikille avoin, mutta suunnattu erityisesti alan freelancereille ja opiskelijoille. Koulutukseen osallistuneille lähetetään albert-logo (sustainable production), joka viestii tuotannoille henkilön kouluttautuneen ympäristöteemojen äärellä

Kouluttajana toimii APFI:n luotsaaman kestävän kehityksen strategian hankepäällikkö, pohjoismaisen NEMA-verkoston perustajajäsen, Ekosetti -oppaan toinen kirjoittaja sekä yli 10 vuoden TV-freelancer kokemuksella valjastettu Anne Puolanne. Koulutuksen avaa lyhytelokuva Arctic Utopias (ohj. Ville Koskinen), joka voitti viime vuonna Suomessa ensimmäistä kertaa jaetun, APFI:n, Yleisradion ja Tampereen elokuvajuhlien kehittämän Vastuullisuuspalkinto Verson. Omakustanteisen lounaan jälkeen tilaisuuden iltapäiväosan avaa Verso-kunniamaininnan saanut lyhytelokuva Mehiläiskesä (ohj. Ida-Maria Olva).

Tilaisuudessa osallistujille tarjolla kahvia ja smoothieta! Ilmoittaudu tapahtumaan ennakkoon 6.3. klo 12 mennessä täällä.

Aikataulu
10:00 Kahvitarjoilu ja Film Tampereen tervetuliaissanat
10:15 Arctic Utopias -näytös (22 min)
10:50 Koulutus: Missä mennään, kehittyykö Suomen av-ala kestävämpään suuntaan? Mitä edes tarkoittaa ”ekologinen av-ala”?
12:00–13:00 Omakustannelounas
13:00 Mehiläiskesä-näytös (21 min)
13:35–15:00 Koulutus: Mitä konkreettista voin tehdä toisin? Mikä on albert?
15:00–15:30 Smoothie -tarjoilu ja verkostoitumista
15:30 Tilaisuus päättyy