Tampereen elokuvajuhlat esittää Juho Kuosmasen valitsemista elokuvista koostuvan Carte Blanchen lisäksi elokuvaohjaajan retrospektiivin.

Carte Blanche koostuu uusista suosikeistani ja yhdestä klassikosta. Lyhytelokuvat ovat enempi runoja kuin tarinoita. Parhaat on pakattu tiiviisti ja räjähtävät universumiksi vasta katsojan päässä. Onnettomimmat yrittävät kertoa kaiken keskittymättä mihinkään. Nämä kaikki ovat kiistattoman hyviä. Suosittelen lämpimästi.

Miramare

Miramare – Michaela Müller

Le Ballon Rouge

Le Ballon Rouge – Albert Lamorisse

Juho Kuosmanen Retrospektiivi

Näistä kolmesta elokuvasta piirtyy esiin jonkinsortin elokuvallisen estetiikan kehittyminen, jossa kuvaavaa on dokumentaarisen ja fiktiivisen elokuvan rajapinnan hyödyntäminen ja toisaalta täyskäännökset ilmaisun suhteen. Kestomerkitsijät kokeilee ison teatterikankaan ja katsojan kärsivällisyyden äärirajoja pitkillä hitailla kuvilla, Kaupunkilaisia tehtiin televisioon ja haasteena oli pitää tahti niin kiihkeänä ettei katsoja ehdi vaihtaa kanavaa ennen kuin me vaihdamme kohtausta. Taulukauppiaat on kokonaan amatööreillä roolitettu ja tahti vähän hitaampi kuin Kaupunkilaisissa. Helsinki on vaihtunut Kainuuseen, ja huumorikin meni pakkasen puolelle.

Näytökset:
Carte Blanche: Juho Kuosmanen: Pe 9.3. 18.00 Niagara | La 10.3. 20.00 Niagara
Juho Kuosmanen retrospective: To 8.3. 16.00 Niagara | Pe 9.3. 22.00 Niagara