WIFT Finlandin (Women in Film & Television Finland) kaksi näytöstä tuovat kankaalle epäsuhtaisia naisia, joita ihailemme ja joihin voimme samastua. Elokuvat ovat kuin palapelin osasia, joiden hyvin hiotut särmät eivät täysin osu kohdilleen.

Kotimaisen näytöksen tähtinä ovat tekijät itse. Heidän kautta luodaan kuva taiteilijuudesta ja naisen profiilista. Tarinat ovat viihdyttäviä, viiltäviä ja villejä, kuin suomalainen nainen. Dokumenttielokuva Muutto avaa poeettisesti Tampereella asuneen kirjailijan Mirkka Rekolan viimeistä elämänmuutosta ja antaa äänen siirtymän aikaiselle jäähyväistarinalle. Ajaton Tyttö ja sotamies -nukkeanimaatio luo allegorian inhimillisyydelle sodan uhrina ja antaa elämäntoivolle romanttisen jälkikaiun. Pöheikön hönkä on kokeellinen lyhytkomedia naisista osana luonnon kiertokulkua, äidin ja tyttären läheisriippuvaisuudesta ja rakkauden pienistä omituisuuksista.

Kansainvälisessä näytöksessä esiin astuvat sekä uuden ja vanhan sukupolven edustajat uran alkuvaiheen elokuviensa kanssa. Meille he ovat malliesimerkkejä siitä, miten oma ääni kasvaa ja kehittyy omakohtaisesti, itselleen uskollisena. Anne tanssahtelee kankaalle itsevarmana nuorena naisena, aivan kuten ohjaajansakin. Avioerolapsen tuskaa pehmentääkseen Nasty heittää katsojansa takaisin 80-luvulle VHS-kauhuelokuvien sekaan. Kitchen Sink on naisen pakkomielteinen elvytys suhteestaan mieheen; onko tähän karvoihin katsomista?

 

WIFT Suomi
To 9.3. klo 22 Niagara
Pe 10.3. klo 12 Plevna 6

WIFT maailma
Pe 10.3. klo 18 Plevna 6
La 11.3. klo 20 Pakkahuone