Vastuullisuuspalkinto Verso -tuomaristo 2023

Otto Ikävalko

Otto Ikävalko toimii Tampereen kaupungin kestävän kehityksen suunnittelijana elämystalouden kehitysohjelmassa, Euroopan kulttuuripääkaupunkihaun jatkohanke Operaatio Pirkanmaassa sekä yleisesti kestävämmän tapahtumatuotannon ja kulttuurin kehittämisessä. Hänen ja koko kaupungin työtä ohjaa ajatus kestävän kehityksen soveltamisesta käytäntöön kokonaisvaltaisesti kaikkien sen neljän periaatteen mukaan. Otto näkee kulttuurin ja elämystalouden merkittävänä suunnannäyttäjänä koko yhteiskunnan matkalla kohti kestävämpää tulevaisuutta.

Anna-Katri Kulmala

Anna-Katri on yksi arktiseen alueeseen keskittyvän Arctic Utopias -kollektiivin perustajista, elokuvatuottaja ja terveemmän luontosuhteen puolestapuhuja sekä työssään että elämässään. Viime vuosina hän on keskittynyt kestävään kehitykseen eri keinoin järjestötoiminnasta aktivismiin. Häntä ohjaa seikkailijan asenne.

Nykyään Anna-Katri keskittyy tarkastelemaan elokuvaa yhteiskunnallisen muutoksen alullepanijana. Hän suhtautuu uteliaasti ja kunnianhimoisesti elokuva-alan potentiaaliin – sekä paineisiin – ottaa paremmin huomioon ekologinen ja sosiaalinen kestävyys, koska kuolleella planeetalla ei hittielokuvia synny.

Käyttää mitä rumimpia fleeceasuja yksin ollessaan.

Anne Puolanne

Anne Puolanne on av-alan ammattilainen, jonka ydinosaamista ovat niin tuotantojen tekeminen kuin alan vastuullisuus. Hän työskentelee Kestävän kehityksen strategian hankepäällikkönä Audiovisual Producers Finland APFI ry -edunvalvontajärjestössä, jonka johdolla Suomeen ollaan luomassa kestävämpää työkulttuuria. Av-alalle suunnatun strategian ensimmäinen vaihe keskittyy tuotantojen ympäristövastuullisuuteen.

Puolanne on yksi perustajajäsenistä NEMA:ssa (Nordic Eco Media Alliance), jonka tavoitteena on edistää alan vastuullisuutta Pohjoismaissa. Puolannetta nähdään satunnaisesti myös kuvauksissa, sillä hän on ollut freelancerina liki 12 vuotta tv-ohjelmien parissa, pääosin sisällöntekijänä.

Irene Tommiska-Jarva

Irene Tommiska-Jarva työskentelee vastuullisuuspäällikkönä Ylellä. Hän on ollut mukana kehittämässä luovalle alalle suunnattua vastuullisuusmallia yhdessä tuotantoyhtiöiden kanssa. Vastuullisuusmalli yhdenmukaistaa kotimaisten tuotantoyhtiöiden tapaa edistää vastuullisuuden kaikkia alueita. Uusi Albert-hiilijalanjälkilaskenta tuo lisäpuhtia AV-tuotantojen vastuullisuusajatteluun.

Ylen vastuullisuuden kulmakivi on luonnollisesti sisältöihin liittyvä vastuullisuus. Sen lisäksi, että kiinnitämme huomiota siihen mitä teemme, arvioimme vastuullisuusvinkkelistä myös sitä miten teemme.

”Vastuullisuus kasvaa kokeilemalla.”

Katso Anne Puolanteen haastattelu. Haastattelun ovat tehneet Stadin AO:n opiskelijat.