Tampereen elokuvajuhlat

Tampereen elokuvajuhlat on Pohjoismaiden suurin lyhytelokuvaan keskittyvä festivaali. Kansainvälisesti erittäin tunnettu tapahtuma kuuluu Euroopan kolmen suurimman lyhytelokuvafestivaalin joukkoon Clermont-Ferrandin (Ranska) sekä Oberhausenin (Saksa) festivaalien rinnalla. Tampereen elokuvajuhlat on myös Academy Award®, Baftan ja Euroopan elokuva-akatemien auktorisoima festivaali, FIAPF:n hyväksymä ja Short Film Conference ISFC:n jäsen.

Viisipäiväinen tapahtuma järjestetään joka vuosi maaliskuun alussa. Elokuvajuhlien näytökset ja tapahtumat keräävät vuosittain noin 30 000 käyntiä. Festivaalille osallistuu yli 800 akkreditoitunutta ammattilaisvierasta, ja tapahtuman parissa työskentelee noin 40 työntekijää sekä yli sata vapaaehtoista. Tapahtumassa nähdään vuosittain noin 400 elokuvaa yli 100 näytöksessä.

Elokuvanäytösten lisäksi festivaalilla järjestetään vuosittain kansainvälisesti arvostettuja ja korkealaatuisia elokuvakilpailuja; kansainvälinen kilpailu lyhytelokuville, kotimainen kilpailu lyhytelokuville ja pitkille dokumenteille sekä uutena tulokkaana Generation XYZ -kilpailu lyhyille genre-elokuville. Festivaalin aikana järjestetään myös lukuisia yleisö- ja ammattilaistapahtumia, kuten seminaareja, työpajoja, keskustelutilaisuuksia ja klubi-iltoja.

Festivaalin päärahoittajat ovat Tampereen kaupunki, Suomen elokuvasäätiö (SES) , Yleisradio (YLE) ja AVEK. Lisäksi festivaali tekee yhteistyötä lukuisien muiden tahojen kanssa. Lue lisää festivaalin yhteistyökumppaneista Kumppanit-sivulta.

Tampereen 53. kansainväliset elokuvajuhlat järjestetään 8.–12.3.2023.

Liity Tampereen elokuvajuhlien jäseneksi

Tampereen elokuvajuhlat – Tampere Film Festival ry -yhdistyksen jäseneksi voi liittyä jokainen yksityinen henkilö, rekisteröity yhdistys, osakeyhtiö tai muu oikeustoimikelpoinen yhteisö, jonka yhdistyksen hallitus hyväksyy jäseneksi. Yhdistyksen vuosittainen jäsenmaksu on 10 €.

Yhdistyksen tarkoituksena on elokuvataiteen tunnetuksi tekeminen, kehittäminen ja tukeminen. Yhdistyksen tarkoituksena ei ole voiton tai muun taloudellisen ansion hankkiminen siihen osallisille.

Jos haluat liittyä Tampereen elokuvajuhlien jäseneksi, ota yhteyttä: office@tamperefilmfestival.fi.