Nuorisotuomaristo 2023

Konsta Airevuo

Olen Konsta Airevuo, kolmannen vuoden opiskelija Sammon keskuslukion viestintälinjalla. Useat taiteenalat ovat kiinnostaneet minua pienestä lähtien, mutta videokuvaaminen ja videon leikkaaminen ovat erityisesti sytyttäneet intohimoni.

Elokuvat ovat niin monipuolinen taiteenmuoto, että on erittäin vaikeaa keksiä yksi asia, jota voisi sanoa kiinnostavimmaksi. Mutta jos yksi pitäisi keksiä, niin ensimmäisenä mieleeni pompahtaa elokuvaus ja se, miten tarinaa ja hahmon tunteita voi näyttää ilman dialogia.

Oona Kaskinen

Olen Oona Kaskinen, toisen vuoden opiskelija Sammon keskuslukion skeittilinjalla. Monipuolinen urheilu, musiikki ja käsillä tekeminen ovat aina olleet iso osa minua. Myöhemmin matkaan mukaan tullut skeittaaminen on avartanut maailmaa monella tavalla.

Kiinnostus elokuvien tekniseen puoleen on kasvanut valo- ja videokuvauskurssien aikana lukiossa. Tulevaisuudessa toivon, että voin hyödyntää oppimiani kamerataitoja monipuolisesti.

Emsi Rosenius

Olen Emsi Rosenius, ja opiskelen media-alan perustutkintoa Tredussa. Muutin Itä-Suomesta Tampereelle, jotta saisin paremmin haltuun audiovisuaalisen sisällöntuotannon perusteet. Olen erityisen kiinnostunut animaatiosta ilmaisukeinona kaikissa sen muodoissa.

Olen rakastanut tarinoita lapsesta asti. Rakastin kertoa niitä, ja myöhemmin myös lukea ja kirjoittaa niitä. Olen aina halunnut jossain muodossa kertoa tarinoita elääkseni. Tästä syystä tunnen tarinoiden ja hyvän juonen piirteet, ja media-analyysi on yksi suosikkiharrastuksistani. En malta odottaa pääseväni näkemään kaikkien osallistujien ainutlaatuiset tarinat.

Henni Sainio

Olen Henni Sainio, elokuva-alasta kiinnostunut abivuoden opiskelija Tampereen yhteiskoulun lukiosta. Tykkään valokuvata ja tehdä kaikenlaista elokuviin liittyvää. Elokuvissa minua kiinnostaa visuaalisen ilmaisun mahdollisuudet sekä se, miten suuri vaikutus elokuvalla voi olla ihmisiin ja laajemmin yhteiskuntaan.

Tulevaisuudessa minua kiinnostaisi työskennellä elokuva-alalla joko elokuvatuotannoissa tai elokuvantutkimuksen parissa. Eniten minua kiinnostaa elokuvaohjaus, ja olenkin ohjannut kaksi lyhytelokuvaa.

Lotta-Mari Saari

Olen Lotta-Mari, kolmannen vuoden opiskelija Tammerkosken lukiosta. Opiskelen kuvataide- design-linjalla. Olen aina tykännyt toteuttaa itseäni erilaisin visuaalisin keinoin. Omien vaatteiden tekeminen ja valokuvaaminen ovat eniten oma juttu. Taide on minusta kiva tapa ilmaista itseä ja ymmärtää muita.

Elokuvan eri vaiheista olen kiinnostunut yhä enemmän koulun elokuvakurssien myötä. Videoteosten itse toteuttaminen on ollut mielenkiintoista. Olen päässyt myös mukaan toteuttamaan luontoelokuvaa, oppimaan lisää kuvaajan roolissa. Siisteintä minusta elokuvissa on, kuinka monen erilaisen vaiheen jälkeen syntyy niin yksityiskohtainen ja ainutlaatuinen teos.