Kotimainen tuomaristo 2023

Sivua päivitetty 1.3.:  Inga Diev on lisätty kotimaisen tuomaristoon.  Aiemmin ilmoitetusta poiketen Jesper Jack on estynyt osallistumasta festivaalille.

Anna Brotkin

Anna Brotkin (s.1987) on helsinkiläinen käsikirjoittaja, joka on luonut palkitun Aikuiset-sarjan (ohj. Anna Dahlman). Hän on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston Elokuvataiteen laitokselta, ja toiminut käsikirjoittamisen lisäksi musiikkitoimittajana ja music supervisorina.

Brotkin on ollut mukana kirjoittamassa tv-sarjoja kuten Rehtori (ohj. Paula Korva), Jättekiva (ohj. Niklas Lindgren), Pohjolan laki (ohj. Teppo Airaksinen) ja Rakkaat lapset (ohj. Anna Dahlman). Lisäksi hän on kirjoittanut lyhytelokuvia kuten Souturetki (ohj. Aleksi Delikouras) ja #Sovitus (ohj. Ulla Heikkilä).

Brotkin on palkittu sekä Sylvi- että Venla-palkinnoilla parhaana tv-käsikirjoittajana.

Inga Diev

Inga Diev toimii Ouat Median toimitusjohtajana. Hän vastaa tehtävässään yhtiön liiketoiminnasta ja valvoo kaikkea elokuvamyyntiä ja -hankintaa.

Kanadan Torontossa sijaitseva Ouat Media on erikoistunut lyhytelokuvien jakeluun ja maailmanlaajuiseen myyntiin keskittyen erityisesti alan nousevien tähtien elokuviin, jotka saavat ensi-iltansa maailman johtavilla elokuvafestivaaleilla. Tähän mennessä Ouat Media on edustanut 12 Oscar-ehdokasta, mukaan lukien kolme voittajaa. Ouat Media on itsenäisen kanadalaisen Channel Zero -mediakonsernin omistama tytäryhtiö.

Arsi Keva

Arsi Keva on Tampereella asuva kuvataiteilija ja kuvittaja. Keva käsittelee ja kommentoi taiteessaan paitsi ajallemme tyypillistä visuaalista kulttuuria myös sosiaalisia ja yhteiskunnallisia ilmiöitä. Kuvataiteen ohella Keva työskentelee kulttuurikentän marginaaleissa monenlaisissa tehtävissä, esimerkiksi pienkustantajana Ultraääni-levymerkkinsä kautta.

Katso Anna Brotkinin haastattelu. Haastattelun ovat tehneet Stadin AO:n opiskelijat.