Risto Jarva -tuomaristo

Riitta Haapiainen

Toimin teatteripäällikkönä Suomen Elokuvasäätiön elokuvateatterissa, Kino K-13:ssa, missä Lyhyesti kerran kuussa -lyhytelokuvanäytökset ovat jo vuosia olleet yksi suosituimpia esityksiämme.
Aloitin työt elokuva-alalla MTV:n elokuvalaboratoriossa vuonna 1977. Yhdeksän laboratoriovuoden jälkeen olen työskennellyt elokuvateattereissa ja -festivaaleilla monissa eri tehtävissä, pääasiassa elokuvakoneenhoitajana. Aiempia työnantajia ovat olleet mm. Finnkino ja Sandrew Metronome sekä monet elokuvafestivaalit: Sodankylän elokuvajuhlat, Rakkautta ja Anarkiaa, Night Visions ja Tampereen lyhytelokuvajuhlat, jossa minulla on ollut ilo ojentaa palkinto kerran aiemminkin: Vuonna 1998 esitystekniikan porukalla palkitsimme elokuvan Jääkarhu soitti kerran Afrikkaan napinpainajat-palkinnolla.

Maija Kuusi

Maija Kuusi (s. 1954) on eläkkeellä, mutta toimii mm Suomen elokuvasäätiön hallituksessa ja mentorina Mentorit Hurme&Kuusi-yrityksessä.
Päivätyönsä Maija Kuusi on tehnyt sisältö- ja kulttuurialalla, joista viimeiseksi Kustannusosakeyhtiö Otavan myynti- ja markkinointi-johtajana 2010–2017. Sitä ennen Kuusi työskenteli elokuva-alalla levitysyhtiö Sandrew Metronome Finlandin toimitusjohtajana vuosina 2005–2010. SMF edusti Suomessa Warner Brosin elokuvia, toi maahan art-house-elokuvia ja oli rahoittaja-levittäjänä useissa kotimaisissa elokuvissa. Musiikkialalla Kuusi toimi neljännesvuosisadan, josta viimeiset 10 vuotta kansainvälisen levy-yhtiö BMG Finlandin toimitusjohtajana. Kuusi sai Musiikkituottajien luovuttaman Kultaisen Emman 2020.

Musiikki, kirjallisuus ja elokuvat ovat edelleen vahvasti mukana Kuusen elämässä. Vuonna 2020 Kuusi oli yksi kaunokirjallisuuden Finlandia-raadin jäsenistä. Olkoon vuosi 2021 omistettu elokuville!

Mark Roberts

Mark Roberts on brittiläinen mediataiteilija ja elokuvaohjaaja, joka asuu Helsingissä. Hänellä on valokuvauksen kandidaatintutkinto Surreyn Institute of Art & Designistä sekä maisterintutkinto Salfordin yliopistosta / TAMKista pääaineenaan käsikirjoittaminen. Hän työskentelee pääasiassa taiteilijaduona Minna Rainion kanssa. He luovat teoksia, jotka ylittävät dokumentin ja fiktion rajat haastaen sekä yleisönsä että sen, miten aikaa, tilaa ja yhteiskuntaa havainnoidaan. Vuonna 2020 he voittivat Risto Jarva -palkinnon ja Tampereen ehdokkuuden European Short Film Audience Awardin saajaksi elokuvallaan To Teach a Bird to Fly. Elokuva käsittelee lintujen sukupuuttoa sekä ilmastonmuutosta toiveikkaan tulevaisuuden näkökulmasta. Heidän palkittuja elokuviaan ja monikanavaisia installaatioitaan on nähty useilla kansainvälisillä festivaaleilla sekä näyttelyissä ympäri maailman. Tällä hetkellä Roberts kirjoittaa uutta elokuvaa, joka pohtii ihmisten ja eläinten suhdetta sekä ympäristökriisiä.