Kansainvälinen tuomaristo

Liisa Holmberg

Liisa Holmberg työskentelee elokuvakomissaarina kansainvälisessä saamelaiselokuvainstituutissa (ISFI) Norjassa. Hän on saamelainen elokuvantekijä, joka on lähtöisin Suomen Saamenmaalta. Hän on työskennellyt elokuva-alalla vuodesta 1994 tuottajana, tuotantopäällikkönä ja elokuvakonsulttina.

Keskeisin osa hänen työtään elokuvakomissaarina on tukea saamelaisia ja muiden alkuperäiskansojen elokuvantekijöitä Alaskassa, Kanadassa, Grönlannissa, Saamenmaalla ja Venäjällä Arktisten alkuperäiskansojen elokuvarahasto AIFF:n kautta.

Lauma Kaudzīte

Hiljattain Short Film Conferencen toimitusjohtajaksi nimetty Lauma on European Short Pitch -hankkeen koordinaattori, SHORT RIGAn projektipäällikkö sekä Baltic Animation Meet-Upin ja SHORT RIGA -koenäytösten kuraattori Riian kansainvälisillä elokuvajuhlilla.

Kaudzīte kuuluu myös SHORT RIGAn, European Short Pitchin ja Baltic Pitching Forumin valintakomiteaan, työskentelee Latvian Animation Associationissa ja järjestää alan tapahtumia lyhytelokuvafestivaali 2ANNASissa Latviassa.

Nicolas Khabbaz

Libanonissa syntynyt Khabbaz on valmistunut elokuvataiteen tohtoriksi. Hän opiskeli pienten valtioiden elokuvataidetta ja niiden identiteettiä. Khabbaz on johtanut audiovisuaalisten taiteiden yksikköä Notre Dame University–Louaizessa vuodesta 2012. Hän toimii taiteellisena johtajana Beirut Shorts / NDU International Film Festivalilla sekä ohjelmapäällikkönä Batroun Mediterranean Film Festivalilla. Vuosina 2005–2020 hän on tuottanut 16 näytelmää, jotka on kirjoittanut ja ohjannut Georges Khabbaz. Kaksikko on perustanut yhdessä KAY Productionin.

Khabbaz on ollut mukana useilla suurilla elokuvajuhlilla ympäri maailmaa elokuvantekijänä, tuomarina, kuraattorina ja alan asiantuntijana. Hän on tuottanut useita palkittuja pitkiä ja lyhytelokuvia, jotka ovat saaneet ensi-iltansa Locarnon ja Toronton elokuvajuhlilla ja joita on esitetty Tampereen elokuvajuhlilla.

 

Luca Tóth

Luca Tóth on unkarilainen animaatio-ohjaaja, joka on syntynyt vuonna 1989 Budapestissa. Hän opiskeli animaatiota Moholy-Nagyn taideyliopistossa Budapestissa. Kandidaatin paperit saatuaan hän suoritti maisterin tutkinnon Royal College of Artissa.

Hänen opinnäyte-elokuvansa The Age of Curious voitti tuomariston kunniamaininnan Annecyn kansainvälisellä animaatiofestivaalilla. Opiskeltuaan ja työskenneltyään Iso-Britanniassa Luca muutti takaisin Budapestiin. Siellä hän teki ensimmäisen itsenäisen lyhytelokuvansa Superbian, joka sai ensi-iltansa Cannesin kriitikoiden viikolla 2016. Elokuva valittiin yli 80 kansainvälisille elokuvajuhlille. Lucan tuorein elokuva Mr. Mare sai ensi-iltansa Berlinalessa 2019.

 

Edo Wulia

Edo Wulia on johtanut Minikino-organisaatiota vuodesta 2014 ja toiminut Minikino Film Weekin eli Balin kansainvälisen lyhytelokuvafestivaalin johtajana vuodesta 2016. Hänellä on monipuolinen tausta ja yli 20 vuoden ammatillinen kokemus muusikkona, perkussionistina, ääniteknikkona, taiteilijana ja suunnittelijana.

Edo varttui Balilla, missä musiikki ja taide olivat keskeinen osa hänen elämäänsä. Hän on toiminut Minikinon parissa vuodesta 2003. Vuonna 2019 hän oli Bali Jani Art Festivalin tuomaristossa, ja vuonna 2021 hän tuomaroi lyhytelokuvakilpailun finaalia Festival Film Indonesiassa, Indonesian elokuvaorganisaatio BPI:n vuotuisessa palkintoseremoniassa.