Generation XYZ -tuomaristo

Hanna Bergholm

Hanna Bergholm on helsinkiläinen elokuvaohjaaja, joka on ohjannut useita kansainvälisesti palkittuja lyhytelokuvia, sekä käsikirjoittanut ja ohjannut YLElle suositun lasten draamasarjan Reetta ja Ronja. Bergholmin viimeisin lyhytelokuva, fantasiakauhu Nukkemestari kiersi lukuisilla kansainvälisillä festivaaleilla, mukaan lukien merkittävimmät genre-festivaalit Fantasia Film Festival Montrealissa ja Fantastic Fest Austinissa. Nukkemestari esitettiin myös MoMA New York Museum of Modern Artissa.

Bergholmin esikoispitkä ohjaustyö, kauhudraama Pahanhautoja, joka on Suomen kaikkien aikojen kallein naisen ohjaama elokuva, on tulossa elokuvateattereihin vuoden 2021 aikana.

Dome Karukoski

Dome Karukoski on yksi Pohjoismaiden kiitellyimpiä elokuvaohjaajia. Hänen uusin elokuvansa on Searchlight Picturesin ja Chernin Entertainmentin tuottama Tolkien, elämäkertaelokuva J.R.R. Tolkienista. Karukosken elokuvat ovat saaneet 38 ehdokkuutta suomalaisilla elokuvajuhlilla ja hän on voittanut parhaan ohjaajan palkinnon kahdesti. Tummien Perhosten koti ja Tom of Finland valittiin Suomen Oscar-ehdokkaiksi. Hänen muita kansainvälistä huomiota saaneita elokuviaan ovat muun muassa Mielensäpahoittaja (TIFF – Toronton kansainvälinen elokuvafestivaali, 2014), Leijonasydän (TIFF, 2013) ja Napapiirin sankarit (TIFF, 2010). Vuonna 2013 Variety-lehti valitsi Karukosken kymmenen mielenkiintoisimman ohjaajan joukkoon. Tällä hetkellä Karukosken minisarja The Beast must die on jälkituotantovaiheessa. Sarjan pääosissa ovat Jared Harris, Cush Jumbo ja Billy Howle.

Aram Tertzakian

Aram Tertzakian perusti XYZ Filmsin vuonna 2008 yhdessä Nick Spicerin ja Nate Bolotinin kanssa. Aram johtaa XYZ:n sisältötiimiä, joka vastaa luovasta kehityksestä, tuotannosta ja hankinnoista. XYZ Filmsin portfolioon kuuluu yli sata elokuvaa, muun muassa Tämä maailma ei ole enää kotini (Sundancen elokuvajuhlien Grand Prize Jury -voittaja), Under the shadow (BAFTA-voittaja), Arctic (Cannesin virallinen valinta), Vivarium (Cannesin Director’s Fortnight), Mandy (Sundance, Cannes), sekä The Raid (Toronto Midnight Madness -voittaja, Sundance) ja The Raid 2 (Sundance, SXSW-tapahtuma).

Ennen XYZ Filmsin perustamista Aram keskittyi ensisijaisesti luovaan työhön toimien erilaisissa rooleissa esimerkiksi ohjaaja Alexander Paynen, tuottajien Frank Marshallin ja Kathleen Kennedyn sekä tuottaja Ted Fieldin kanssa. Aram valmistui taiteen maisteriksi Kalifornian yliopiston Producers Programista kesäkuussa 2007. Hän suoritti alemman korkeakoulututkinnon Georgetownin yliopistossa pääaineenaan englanti, erikoistuen elokuvaan.

Generation XYZ Logo