Hankkeet ja jäsenyydet

Hankkeet

Lyhytelokuvapäivä

Lyhytelokuvapäivä on alun perin Ranskasta Suomeen rantautunut kansainvälinen teemapäivä, jonka tarkoituksena on lisätä lyhytelokuvan näkyvyyttä ja tuoda lyhytelokuvanäytöksiä kaikkien ulottuville. Lyhytelokuvapäivää juhlitaan Suomessa vuosittain 21.12.

Tapahtumaa Suomessa järjestävät Tampereen elokuvajuhlat, Yle, AV-arkki, Helsinki International Film Festival Rakkautta & Anarkiaa, Turku Animated Film Festival, IhmeFilmi sekä Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali. Hankkeen rahoittajana toimii Suomen elokuvasäätiö.

Nordic & Baltic Short Film Festivals Network

Kahdeksan pohjoismaista festivaalia perustivat Nordic & Baltic Short Film Festivals Network -verkoston vuonna 2010. Vuonna 2016 verkostoon liittyi myös kolme baltialaista festivaalia.

Verkoston tavoitteena on vahvistaa pohjoismaisten ja baltialaisten elokuvafestivaalien yhteistyötä sekä lyhytelokuvan asemaa näissä maissa yhteistyön, verkostoitumisen ja tietojen ja ideoiden vaihdon myötä.

Pohjoismainen kulttuuripiste – Nordic Culture Point tukee hanketta.

Jäsenfestivaalit:

Euro Connection

Euro Connection on eurooppalaisten lyhytelokuvien yhteistuotantofoorumi, jossa neljästätoista eurooppalaisesta maasta valitut tuottajat pääsevät esittelemään hankettaan tuotantoyhtiöille, rahoittajille ja televisioyhtiöille sekä osallistumaan verkostoitumistilaisuuksiin.

Jäsenyydet

Projektori.
  • Short Film Conference SFC:n jäsen
  • Kansainvälisen elokuvatuottajien liiton FIAPF:n hyväksymä A-listan festivaali
  • Yksi festivaaleista, jotka valitsevat vuosittain kandidaatin European Film Academyn parhaan lyhytelokuvan palkinnon saajaksi.
  • Tampereen elokuvajuhlat on Academy Award® hyväksymä lyhytelokuvafestivaali. Kansainvälisen ja kotimaisen kilpailun (alle 30 min) voittajaelokuvilla on mahdollisuus nousta Oscar®-palkintoehdokkaiksi, mikäli palkinto-organisaation asettamat ehdot muuten täyttyvät.
  • BAFTAn hyväksymä lyhytelokuvafestivaali. Mikäli lyhytelokuva on esitetty ohjelmistossa, sillä on mahdollisuus nousta BAFTA-palkintoehdokkaaksi, mikäli palkinto-organisaation asettamat ehdot muuten täyttyvät.