Klo 10.00 EAA & BFM -näytös
Klo 13.45 CUC 2 -näytös

 

Tänä vuonna Tampereen elokuvajuhlilla on erityisen paljon nuoria elokuvantekijöitä Kiinasta ja Virosta. Nuoret, useimmiten elokuvakouluissa vielä opiskelevat tekijät tuo paikalle Tampere Bootcamp, joka kokoaa festivaalin ajaksi noin 60 tekijää yhteen esittelemään elokuviaan ja keskustelemaan niistä kokeneempien elokuvantekijöiden johdattamina.

Bootcampin erityisenä tarkastelun kohteena on, osanottajista johtuen, kiinalaisen ja länsimaisen lyhytelokuvien tekemisen eroavaisuudet ja yhtäläisyydet. Noin puolet Bootcampin osanottajista tulee Kiinasta; muut osanottajat tulevat Suomesta ja Virosta.

Bootcamp tarjoaa joukolle elokuva-alalle pyrkiviä nuoria intensiivisen viiden päivän koulutus- ja verkostointitapahtuman, jossa osalle osanottajia on mahdollisuus saada palautetta omista elokuvistaan. Bootcampin runko muodostuu osanottajien tekemistä elokuvista, joiden pohjalta keskustellaan yhdessä muiden kanssa. Esitetyt elokuvat ja muu Tampereen ohjelmisto muodostavat myös pohjan mestariluokille ja keskusteluille, joihin ottavat osaa kokeneemmat elokuvantekijät, festivaalien kuraattorit ja muut alan ammattilaiset.

Bootcampin elokuvaesitykset ovat avoimia myös muille festivaalin osanottajille, samoin monet mestariluokat.

Jukka-Pekka Laakso