Klo 10.00 CUC 3 -näytös
Klo 15.00 Jan Harlan Masterclass

Tänä vuonna Tampereen elokuvajuhlilla on erityisen paljon nuoria elokuvantekijöitä Kiinasta ja Virosta. Nuoret, useimmiten elokuvakouluissa vielä opiskelevat tekijät tuo paikalle Tampere Bootcamp, joka kokoaa festivaalin ajaksi noin 60 tekijää yhteen esittelemään elokuviaan ja keskustelemaan niistä kokeneempien elokuvantekijöiden johdattamina.

Bootcampin erityisenä tarkastelun kohteena on, osanottajista johtuen, kiinalaisen ja länsimaisen lyhytelokuvien tekemisen eroavaisuudet ja yhtäläisyydet. Noin puolet Bootcampin osanottajista tulee Kiinasta; muut osanottajat tulevat Suomesta ja Virosta.

Bootcamp tarjoaa joukolle elokuva-alalle pyrkiviä nuoria intensiivisen viiden päivän koulutus- ja verkostointitapahtuman, jossa osalle osanottajia on mahdollisuus saada palautetta omista elokuvistaan. Bootcampin runko muodostuu osanottajien tekemistä elokuvista, joiden pohjalta keskustellaan yhdessä muiden kanssa. Esitetyt elokuvat ja muu Tampereen ohjelmisto muodostavat myös pohjan mestariluokille ja keskusteluille, joihin ottavat osaa kokeneemmat elokuvantekijät, festivaalien kuraattorit ja muut alan ammattilaiset.

Bootcampin elokuvaesitykset ovat avoimia myös muille festivaalin osanottajille, samoin monet mestariluokat.

 

COMMUNICATION UNIVERSITY OF CHINA.
THE FACULTY OF JOURNALISM AND COMMUNICATION

Coming soon.

JAN HARLAN MASTERCLASS

Jan Harlan on saksalais-amerikkalainen tuottaja, joka tunnetaan parhaiten Stanley Kubrickin kanssa tekemästään yhteistyöstä. Harlan tutustui Kubrickiin hänen siskonsa avioituessa Kubrickin kanssa. Tästä alkoi miesten pitkäaikainen ystävyys sekä työtoveruus. Harlan toimi tuottajana muun muassa Hohdossa ja on ohjannut Stanley Kubrickin elämästä kertovan dokumentin. Sekä Hohto että Stanley Kubrick: A Life in Pictures ovat osa tämän vuoden erikoisohjelmistoa.

Harlan on toiminut vuosia European Film Collegen vierailevana luennoitsijana ja tänä vuonna Tampere Film Festival tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä kuulemaan tuottajalegandan luentoa Tampereella. Mielenkiintoisen masterclassin aikana Harlan kertoo kokemuksiaan tuottamisesta, kuvausryhmien kanssa toimimisesta sekä musiikin keinoista käsikirjoittamisessa.