P91 | 9.3. FRI/PE 16:00 | PAKKAHUONE | alk. / from 8 €
osta lippu
osta lippu
Language/kieli: Eng, Fin | Duration/kesto: 40 min

still photo

Miltä elokuva kuulostaa soitettuna? Mitä kuvalle tapahtuu, kun musiikki on toinen, tai kolmas, neljäs? Näihin kysymyksiin saadaan neljä erilaista vastausta TAMKin sävellys-, muusikko- ja mediaopiskelijoiden toteuttamien äänimaailmoiden muodossa Samuli Alapurasen lyhytelokuvaan Drag Me to Kempele. Työskentelyllä on ollut kaksi peruslähtökohtaa: äänetön elokuva (kukaan työskentelyyn osallistuneista ei ole kuullut elokuvan alkuperäistä ääniraitaa) sekä yhden soittimen tai lauluäänen äänimaailma sähköisin apukeinoin laajennettuna. Myös instrumenteista kukin on omanlaisensa: huilu, mezzosopraano, konserttikantele ja sello musisoivat elokuvan kanssa kukin vuorollaan. Kaikki musiikki toteutetaan esitystilanteessa ilman etukäteen tehtyjä tallennuksia.

DRAG ME TO KEMPELE

Samuli Alapuranen | Finland 2017 | Experimental, Documentary | 8 min

Kempele is a grey hole located in the northern part of Finnish Ostrobothnia. It neither pulls in or pushes away the flow of traffic that trickles through it via the E4 motorway. It is ordinary. It is flat. It is very difficult to come up with any more adjectives describing it. Drag Me to Kempele is a portrait of a mediocre town where people shop, exercise or drive through on their way to North or South.

Kempele on Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva harmaa aukko. Se ei vedä puoleensa eikä hylji sen läpi valuvaa nelostien liikennevirtaa. Se on tavallinen. Se on tasainen. Siitä on vaikea keksiä enempää adjektiiveja. Drag me to Kempele on kuvaus keskinkertaisesta paikkakunnasta, jossa käydään kaupassa, harrastetaan urheilua ja jonka läpi ajetaan matkalla pohjoiseen tai etelään.