Lyhyesti lupaavaa

Tänään ollaan täydessä vauhdissa. Aamulla voi tutustua ruotsinsuomalaisiin elokuvan tekijöihin heti klo 10 Finnkino Plevnassa.

Ruotsi-teemalla jatketaan Femmes-ohjelmistossa klo 20, kun Finnkino Plevnassa nähdään Nånting måste gå sönder, Womarts-lähettiläs Saga Beckerin tähdittämä ruotsalaiselokuva. Becker pitää myös Masterclassin klo 16 Werstaan auditoriossa.

Myös AV-arkilla on juhlavuosi. Mediataiteen keskuksen 30-vuotisjuhlaohjelma käsittelee Vanhaa ja uutta vilpittömyyttä. AV-arkki 2 klo 10 Finnkino Plevnassa ja AV-arkki 1 klo 20 Hällässä.

Alusta asti elokuvajuhlien toiminnassa mukana ollut Raimo Rake Silius esittelee Untamo Eerolan elokuvia klo 16 Niagarassa. Tässä on todellisen lyhytelokuva-asiantuntijan kuratoima näytös. Eerolan elokuvissa nähdään mm. Tampereen Verkatehtaan maisemaa 80-luvun lopulta, kun festivaalihotelli Original Sokos Hotel Ilves oli vasta rakenteilla.

Arkistojen aarteita 1 -näytöksessä uppoudutaan suomalaisen teatterin maailmaan klo 14 Niagarassa.

Päivän voi päättää Oscar®-ehdokkailla klo 23 Finnkino Plevnassa ShortsTV:n näytöksessä.

Tapahtuu tänään

Hannu Taanilan kanssa voi nauttia brunssia klo 11–14 Klubilla (Liput 11,90 €)

Sama tila, mutta nyt veri lentää: Trash & Underground Film Festival Klubilla klo 15–19 (Liput 10 €, K18).

Ilta laskee Klubilla B Horror Extravaganzan tunnelmissa klo 22. Liput 5€.

Ilmaiset ilot

Päivä alkaa klo 10 Jan Harlan Masterclassin merkeissä. Stanley Kubrickin tuottajanakin tunnettu filkkarikonkari esiintyy jälleen ja ilmaiseksi, Hällässä.

Jos animaatio kiinnostaa enemmän, klo 11–13 Tampereen Tarinatehtaalla nähdään Malakiaan animaatiota aikuiseen makuun. Tapahtumassa Ville Pirinen haastattelee Malakiasta.

Festivaalikeskuksen Stagella keskustelevat muusikko ja elokuvantekijä Anna Eriksson sekä kirjailija Iida Rauma klo 12–14. He kysyvät, miten elokuva koskettaa ja puhuttelee eri taiteiden ja tieteiden aloilla toimivia.

Tampereen tähdet

Museokeskus Vapriikissa on filkkarien Kauhu-teemaan hyvin sopiva Dracula-näyttely. Liput 13/6 €. Keskuksessa on useita vähemmän karmaisevia näyttelyjäkin, vaikkapa Vuoden luontokuvat 2018 tai jääkiekkomuseon näyttely.

Työväenmuseo Werstaalla on ilmainen yleisöopastus lauantaina ja sunnuntaina klo 15 uuteen näyttelyyn Eespäin 1919. Museoon on aina ilmainen sisäänpääsy, ja se sijaitsee aivan festivaalin sydämessä. Moneen kertaan kokeiltu: museon höyrykoneen parveke on mainio paikka pienelle meditaatiolle leffojen lomassa.