Lyhyesti lupaavaa

Filkkareiden torstai tarjoaa elokuvia jokaisen makuun. Kilpailunäytökset pääsevät täyteen vauhtiin. Valinnat on tehty 5 000 elokuvajuhlille lähetetyn filmin joukosta, joten jokaikinen näytös on varmaa laatua.

Risto Jarva -palkinto täyttää tänä vuonna 40 vuotta, ja Suomen elokuvasäätiö juhlii 50:tä vuotta suomalaisen elokuvan keskiössä. Risto Jarva -palkinto on saanut uuden seppeleen ja elokuvajuhlilla nähdään aikaisempina vuosina palkittuja elokuvia kahdessa näytöksessä. Risto Jarva 1 tänään Niagarassa klo 14.

Japanilaiset naiselokuvantekijät näyttäytyvät japanilaisen Image Forumin kuratoimassa näytöksessä Niagarassa klo 20. Naiset tuovat muun muassa populaariin animaatioon oman henkilökohtaisen näkemyksensä.

Pelottomat voivat nauttia fiksusta kauhusta Niagarassa , mutta valinta on vaikea, sillä samaan aikaan nähdään animaation mestarin Theodore Ushevin retrospektiivi klo 22 Finnkino Plevnassa. Sitä ennen voi käydä nauttimassa drinksut Finnkinon F-baarissa, joka aukeaa torstaina. Näytöksiin juomia voi viedä vasta perjantaina klo 21 jälkeen ja lauantaina klo 21 jälkeen.

Näiden lisäksi on tarjolla vaikka mitä Claes Olssonista Kino-TAMKin uusiin lupauksiin.

Kuva elokuvasta Kaze Ni Noru Hanashi – Ilmassa leijuvat tarinat,
ohj. Nao Yoshigai (Japani 2018)

Tapahtuu tänään

Script Tampereeseen voi vielä ilmoittautua ja ostaa lipun aamulla. Käsikirjoitustapahtumassa on tänä vuonna todella mielenkiintoisia puhujia Jani Pösöstä (#lovemilla, Sekasin) Yle Perjantain tekijöihin.

Werstaalla keskustellaan mediataiteesta AV-arkin tilaisuudessa Kohtauspinta (Werstaan auditorio 13–14). Keskustelu liittyy AV-arkin 30-vuotisjuhlanäytökseen ”Uusi ja vanha vilpittömyys”, mutta kulkee myös yleisellä tasolla

Poetry Slam tuo modernia runoutta lavalle Telakalle 19:00, kun Särinä Goes TFF. Tapahtuman juontajana Suomen mestaruuskisoista tuttu Harri Hertell. (Ilmainen) Sieltä voikin suunnata suoraan TAMKin Filkkaribileisiin naapurissa Klubilla (5€).

Ilmaiset ilot

Ihmiset ovat liikkeellä. Pirkanmaan elokuvakeskuksen työpajojen töitä kotoutumisesta esitellään klo 10 Hällässä.

Tutustu uuteen pieneen Screening Roomiin Siperiassa ja näe Toisenlaisia tarinoita. Nigeriasta Eurooppaan suuntaava ihmiskauppa on haastattelujen ja nigerialaisen opetuselokuvan aiheena. Nigeriassa haastatteluja tekemässä ollut FinnWID – Naiset kehitystyössä ry:n vapaaehtoinen on paikalla 17:00 (vain englanniksi). Jos et mahdu mukaan, näytös toistuu perjantaina ja lauantaina samaan aikaan

Feminististä elokuvaa Ranskasta on esillä klo 14 WIFT 1 -näytöksessä, missä nähdään Centre Audiovisuel Simone de Beauvoirin elokuvia

Werstaan auditoriossa keskustellaan dokumenttielokuvista 16–18.”Ilman dokumenttielokuvaa kaikki olisi fiktiota

Festivaalikeskuksella on Valofirman ja Kamerafirman Valaisun ja kuvauksen workshop 13–15.

Tampereen tähdet

Mitä olisi Tampereen elokuvajuhlat ilman saunaa? Aivan Tampereen keskustassa on Saunaravintola Kuuma, jossa pääsee savu- ja tavalliseen puulämmitteiseen saunaan. Pieni uima-allaskin on Tammerin virrassa. Saunan jälkeen voi vilvoitella talviterassilla. Hinta 10–15€, avoinna 11–23.

Maailman saunapääkaupunki Tampere toivottaa kaikki tervetulleiksi lempeisiin lämpöihimme! Seudullamme lämpiää yli 30 yleistä saunaa, joissa voi rentoutua ja virkistäytyä läpi vuoden. Valittavana on niin Suomen vanhimman yleisen saunan pehmeät löylyt kuin Suomen uusimman yleisen saunan tunnelmallinen lämpö – ja kaikki siltä väliltä. Hemmottelemme erityisesti niitä, jotka rakastavat kuumia löylyjä ja jääkylmää vettä, sillä järvien ympäröimä seutu tarjoaa maailman laajimmat mahdollisuudet nauttia tuosta koukuttavasta yhdistelmästä. Lyhyesti: et ole kokenut Tamperetta, ellet ole käynyt yleisessä saunassa! Lue lisää osoitteesta www.saunacapital.fi