STREET TEAM
Street Teamissa pääset hommiin jo ennen festaria. Tehtävä pitää sisällään muun muassa julisteiden ja mainosmateriaalien jakoa. Lisäksi tehtävänä voi olla avustaminen esimerkiksi katubanderollien kiinnittämisessä.

Vaikka Street Teamissa tehdään pääosin festariin liittyviä ennakkotehtäviä, tiimin jäsenille kuuluvat samat edut kuin muillekin talkoolaisille. Halutessasi voit toki olla vielä muissakin talkootehtävissä itse festariviikolla.

LIPUNMYYNTI / ASIAKASPALVELUTIIMI
Tämä tehtävä on asiakaspalvelua, jossa pärjää reippaalla ja iloisella asenteella sekä tehtävään sopivalla tarkkuudella. Lipunmyynnissä tulee hallita viime vuosilta tuttu ja simppeli lippujen myyntijärjestelmä.
Sitä varten talkoolaiset saavat koulutuksen.

Lippuja myydään festivaaliviikolla maanantaista sunnuntaihin.

KUULUTTAJA
Kuuluttajana toivotat katsojat tervetulleiksi näytöksiin ja kerrot, mikä näytös on kyseessä. Lisäksi esittelet mahdollisesti paikalla olevat ohjaajat. Näytöksissä voidaan mainostaa tapahtuman sisältöä muutenkin. Kuulutustehtäviä voi olla myös esimerkiksi Festariklubilla iltabileiden artistien esittelyissä.

Kuuluttajan tehtäviä on keskiviikosta sunnuntaihin.

YLEISÖINFO & FESTIVAL SHOP
Neuvot yleisöä ja tapahtumasta kiinnostuneita heitä askarruttavissa kysymyksissä. Lisäksi tehtävä sisältää näytös- ja pääsylippujen sekä festivaaliin liittyvän oheismateriaalin myyntiä.

Puuhaa tässä tehtävässä riittää aina festariviikon maanantaista sunnuntaihin.

GUEST INFO
Festivaalille saapuu nykyisin jo lähemmäs tuhat akkreditoitunutta vierasta! Guest Infossa otat vieraat vastaan ja annat heille festarimateriaalit. Lisäksi olet valmis vastailemaan vieraiden kaikenlaisiin kysymyksiin ja tiedusteluihin. Guest Infosta vieraat saavat myös heille tarkoitetut näytösliput.

Tässä tehtävässä suomen kielen hallinta on tärkeää, mutta myös muiden kielten osaamisesta on merkittävästi hyötyä. Guest Info palvelee vieraita keskiviikosta sunnuntaihin

OVIMIES
Ovimies tarkistaa asiakkaiden pääsyliput ja pitää omalta osaltaa huolen, että näytökset alkavat ja loppuvat ajallaan. Toimenkuvaan kuuluu myös tarvittaessa pienet avustavat tehtävät omassa näytöspaikassa ja esimerkiksi salien kevyt siistiminen. Varsinaisia näytöspaikkoja ovat ainakin Plevna, Niagara, Klubi ja Hällä.

Näitä talkoolaisten piirissä suosittuja tehtäviä on tiistaista sunnuntaihin.

VALOKUVAUS
Valokuvaajana tallennat festivaalin tilanteita ja tunnelmaa tapahtumapaikoilla. Valokuvaajiksi hakevilta edellytetään omaa kameraa.

Tehtäviä löytyy lähes koko festivaaliviikon ajaksi.

CATERING
Catering-tiimissä toimit apulaisena erilaisissa tapahtuman omissa tilaisuuksissa, kuten esimerkiksi festivaalikeskuksen tarjoiluissa. Tässä tehtävässä pääset tutustumaan festarin eri paikkoihin ja kokemaan erilaisia mielenkiintoisia tilanteita.

Työtehtäviä on tiistaista maanantaihin.

HOST TEAM
Host Teamissa toimit vieraskoordinaattorin assistenttina. Tehtäviin kuuluu muun muassa vieraiden opastus ja hostaaminen. Host Teamilla riittää työtehtäviä tiistaista sunnuntaihin.

VIESTINTÄ
Viestintätiimissä sinulla on aina viestintälasit silmilläsi, ja tehtäviisi kuuluu muun muassa avustaminen ad-hoc -standeilla, viestinnän salama-apurina toimiminen sekä viestinnän kollegoiden auttaminen muutenkin tarpeen mukaan. Viestinnän talkoolaisena pääset myös kirjoittamaan ja kokoamaan joka toinen päivä julkaistavaa talkoolaisblogia, jossa kerrotaan festivaalista talkoolaisen silmin.

Satunnaisia työtehtäviä saattaa olla jo festivaalia edeltävällä viikolla, mutta vuorot sijoittuvat pääasiassa festivaaliviikkoon.  

CREW
Tämä on festarin vaihtelevin talkootehtävä. Tehtäviisi voi kuulua kevyttä tapahtumarakentamista ja -purkamista tai auttamista muissa yleisluontoisissa pienissä asioissa, kuten tapahtumatarjoiluissa, blokkaamisessa, roudaamisessa, narikassa ja niin edelleen. Mahdollisten tehtävien listalla on myös festivaalikeskuksen stagen äänimiehen avustavia hommia, tilojen siistimistä, festarin toimipisteiden yleistä järjestelyä ja vaikkapa Staff-loungen toiminnasta huolehtimista. Kaiken lisäksi välillä saatat avustaa vieraiden valokuvaamisessa festarikeskuksella.

Hommia on tarjolla joustavasti jo festivaalia edeltävällä viikolla, viikonloppuna sekä tietenkin koko festariviikon ajan. Tiettyjä lopputehtäviä on vielä festariviikon jälkeisenä maanantaina. Tässä all-around – tehtävässä pääset varmasti talkoilemaan mielekkäästi, kun työajat ja -tehtävät on mahdollista sijoittaa joustavasti.