Tampere Film Agency  

Tampere Film Agencyn tavoitteena on tarjota yksi osoite, josta löytyy laadukkaita  lyhytelokuvia näytöksiin. Autamme elokuvantekijöitä löytämään oikeanlaista näkyvyyttä elokuville sekä kansainvälisiä elokuvafestivaaleja ja muita tahoja löytämään elokuvat.

Agencyn takana on Tampereen elokuvajuhlat, yksi vanhimmista ja arvostetuimmista lyhytelokuvafestivaaleista. Vahvuutenamme on vuosikymmenien kokemus, tietotaito ja kansainväliset verkostot, ja taustamme ansiosta ymmärrämme niin elokuvantekijöiden kuin elokuvien esittäjien tarpeet.

Lisätietoja tästä #tamperefilmagency @tamperefilmagency

Ihmiset liikkeellä  

Ihmiset liikkeellä on Tampereen elokuvajuhlien ja Pirkanmaan elokuvakeskuksen (PEK) yhteinen hanke, jonka tavoitteena on edistää maahanmuuttajien kotoutumista ja lisätä ymmärrystä migraation yhteiskunnallisista vaikutuksista. Projekti käsittelee maahanmuuttoa ja pakolaisuutta sekä ihmisten kotoutumista vieraaseen kulttuuriin. Projektin näkökulma on lähtökohtaisesti eteenpäin katsova ja yhteiskuntien pitkäjänteistä kehitystä tarkasteleva.

Hanke koostuu elokuvatyöpajoista, keskusteluista ja elokuvanäytöksistä. Ihmiset liikkeellä -hankkeen elokuvatyöpajat ovat jo käynnistyneet. Lokakuun 2018 lopussa järjestetään ensimmäinen seminaari. Hankkeen merkittävin tapahtuma on maaliskuussa 2019 Tampereen elokuvajuhlilla, johon kuratoidaan aihetta käsitteleviä elokuvia, esitetään hankkeessa valmistuneita elokuvia ja järjestetään keskustelutilaisuuksia.  Lisäksi festivaalille kutsutaan vieraiksi elokuvantekijöitä ja asiantuntijoita Suomesta ja ulkomailta.
Elokuvien kautta ja niihin pohjautuvissa keskusteluissa päämääränä on tuoda esiin laajempia näkemyksiä migraatiosta sekä maantieteellisesti että historiallisesti. Lopuksi toukokuussa 2019 kokoonnutaan vielä kerran päätösseminaariin.

TFF:n kansainvälisen näkökulman ohella projekti toimii paikallisesti Suomessa. Ennen kaikkea tämä tapahtuu Pirkanmaalla, jossa PEK tekee yhdessä maahanmuuttajien kanssa lyhytelokuvia, joissa suomalaista yhteiskuntaa katsotaan heidän näkökulmastaan.
Yhteistyötä on tehty muun muassa Active Refugees in the Community -hankkeen kanssa.

Hanke on rahoitettu Frame, Voice, Report! -tuella.

AVA elokuvakirjasto

AVA (AudioVisualAccess) on Euroopan unionin rahoittama video on demand palvelun pilottihanke, jonka tarkoituksena on tuoda laadukkaita lyhytelokuvia paikallisiin kirjastoihin ja tarjota kirjaston käyttäjille valmiiksi mietittyjä kokonaisuuksia.  Tampereen elokuvajuhlat ja Ylöjärven kaupunginkirjasto ovat mukana tässä projektissa. 57 lyhytelokuvaa, jotka olivat vuoden 2017 festivaaliohjelmistossa, ovat katsottavissa Ylöjärven pääkirjastoon katselupisteiltä. Myöhemmin keväällä AVA elokuvakirjaston on tarkoitus laajentua online-palveluksi, johon voi kirjautua PIKI-kirjastokortilla esimerkiksi kotikoneelta.

AVA pilottihankkeessa ovat mukana myös seuraavat festivaalit: Encounters Short Film and Animation Festival, United Kingdom | Kurzfilmfestival Köln, Germany | Cork Film Festival, Ireland | Interfilm Berlin, Germany | Kortfilmfestival Leuven, Belgium | La Guarimba International Film Festival, Italy

Nordic & Baltic Short Film Festivals Network

Nordic & Baltic Short Film Festivals Networkin perusti vuonna 2010 kahdeksan festivaalia tarkoituksenaan vahvistaa Pohjoismaisten elokuvafestivaalien yhteistyötä. Networking tavoitteena on vahvistaa Pohjoismaisen lyhytelokuvan asemaa yhteistyöllä ja verkostoitumisella sekä vaihtamalla tietoja ja ideoita. Nordic Culture Point tukee hankettta.

Jäsenfestivaalit: Minimalen Short Film Festival, Trondheim, Norway | Nordisk Panorama, Malmö, SwedenThe Norwegian Short Film Festival, Grimstad, Norway | Odense International Film Festival, Denmark | Skábmagovat Film Festival, Inari, Finland | Tampere Film Festival, Finland | Uppsala Short Film Festival, Sweden | Riga International Film Festival, Latvia | Vilnus Shorts International Short Film Festival, Lithuania | Sleepwalkers Film Festival, Tallinn, Estonia