Joka vuosi maaliskuun alussa Tampereen elokuvajuhlat tuo yhteen yli 30 000 elokuvan ystävää, ammattilaisista amatööreihin. Tampereen elokuvajuhlat on maailman kolmen tärkeimmän lyhytelokuvafestivaalin joukossa.

Kilpailut

Festivaalin sydän on kansainvälinen ja kotimainen lyhytelokuvakilpailu. Joka vuosi noin 4000 elokuvaa lähetetään 40 eri maasta, ja niistä noin 110 valitaan loppukilpailuihin.

Festivaalin kansainvälinen kilpailu on yksi arvostetuimmista lyhyelokuvakilpailuista maailmalla. Tampereen elokuvajuhlat on yksi niistä elokuvajuhlista, joiden kautta voi päästä sekä Oscar®-, BAFTA– ja EFA-lyhytelokuvavoittajaehdokkaaksi. Kotimaisessa kilpailussa nähdään pitkiä dokumenttielokuvia sekä suomalaisia lyhytelokuvia. Kilpailu on tärkeä ponnahduslauta suomalaisille elokuvatekijöille.

Erikoisohjelmistot ja tapahtumat

Kilpailusarjojen lisäksi näytetään erikoisohjelmistoja kuten retrospektiivejä, tribuutteja, dokumenttielokuvia ja vieraskuratointeja. Elokuvajuhlien aikana on tarjolla myös erilaisia seminaareja, workshopeja ja keskustelutilaisuuksia sekä ammattilaisille että yleisölle.

Festivaalikauden ulkopuolella Tampereen elokuvajuhlat tekee aktiivisesti yhteistyötä eurooppalaisten ja aasialaisten elokuvafestivaalien kanssa. Suomalaisten ja eurooppalaisten elokuvien levittämisen edistäminen on elokuvajuhlien tärkeimpiä missioita.

51. Tampereen elokuvajuhlat 10-14.3.2021

Tampereen elokuvajuhlia järjestää Tampereen elokuvajuhlat – Tampere Film Festival ry. Yhdistys on perustettu vuonna 1969 nimellä Tampereen Elokuvataide ry. Perustajat olivat elokuvakerhoaktivisteja, ja jo samana vuonna järjestettiin kansallinen elokuvatapahtuma. Ensimmäiset kansainväliset elokuvajuhlat järjestettiin 1970. Yhdistyksen nimi vaihtui vuonna 1982. Missio on kuitenkin pysynyt samana – koota saman katon alle mahdollisimman paljon elokuvasta innostuneita ihmisiä.