Verkkonäytökset

Verkkonäytökset 8.–19.3.2023
(akkreditoituneille vieraille 31.3. asti)

Tampereen elokuvajuhlien kansainvälisen kilpailun, kotimaisen kilpailun ja Generation XYZ -kilpailun elokuvat ovat katsottavissa muutamaa poikkeusta lukuunottamatta* Festhome TV -alustalla 8.–19.3.2023

Elokuvajuhlien Festhome TV -sivu aukeaa ja verkkolipunmyynti alkaa 8.3. klo 12.00. Festhome TV -sivusto toimii englanniksi ja vaatii kirjautumisen.

Näytökset ovat katseltavissa vain Suomessa. Ainoastaan akkreditoituneet vieraat voivat katsoa verkkonäytöksiä myös muualla.

Huomaa poikkeukset:

 • Akkreditoituneet vieraat voivat katsella verkkonäytöksiä maailmanlaajuisesti 8.–31.3.
 • Kotimainen kilpailu 1: Universumin kaiut – Kaija Saariahon musiikki: verkkonäytös vain akkreditoituneille vieraille
 • Kotimainen kilpailu 2: Hassisen Kone 40 vuotta myöhemmin: verkkonäytös vain akkreditoituneille vieraille
 • Kotimainen kilpailu 3: Revontulten räppäri: verkkonäytös vain akkreditoituneille vieraille

 

Festhome TV

Hinnat

ONLINE-PASSI
80€

Online-passilla saat rajattoman katseluoikeuden kaikkiin festivaalin näytöksiin Festhome TV:ssä 8.–19.3.

YKSITTÄISLIPUT
8€

Verkosta ostettuna yksittäislipulla saat katseluoikeuden yhteen valitsemaasi elokuvanäytökseen. Katseluoikeus on voimassa 24 tuntia lipun ostamisen jälkeen Festhome TV:ssä, ja vuorokauden aikana näytöksen voi katsoa useita kertoja. Ennakkomyynnistä ostettujen lippujen 24 tunnin katseluaika alkaa koodin syöttämisestä Festhome TV:hen.

Festhome TV

Festhome TV:n käyttöönotto

Jos käytät Festhome-palvelua ensimmäistä kertaa, sinun tulee rekisteröityä palvelun  käyttäjäksi. Rekisteröitymiseen tarvitset toimivan sähköpostiosoitteen.

 1. Avaa sivusto tv.festhome.com  
 2. Klikkaa “Login”-henkilökuvaketta etusivun oikeassa ylänurkassa.
 3. Jos sinulla ei ole aiempia Festhome TV-tunnuksia, valitse vaihtoehto “Register”.
 4. Täytä ensimmäiseen kenttään sähköpostiosoite ja kahteen seuraavaan kenttään valitsemasi salasana. Salasanan on oltava yli 8 merkkiä pitkä.
 5. Täytä seuraaviin kenttiin etunimesi, sukunimesi ja syntymäaikasi muodossa vvvv/kk/pp  (vuosi/kuukausi/päivä).
 6. Valitse millä kielellä haluat käyttää palvelua (Huom! Palvelua ei voi käyttää suomeksi.).
 7. Tutustu palvelun käyttöehtoihin ja hyväksy ne klikkaamalla alinta mustaa ruutua.
 8. Lähetä lopuksi rekisteröityminen painamalla “Register”.
 9. Saat rekisteröitymisestä vahvistusviestin sähköpostiosoitteeseesi. Klikkaa vahvistusviestin  linkkiä.

Onneksi olkoon! Olet rekisteröitynyt palveluun, ja pääset katsomaan elokuvia. Seuraavilla käyttökerroilla sinun tarvitsee vain kirjautua sisään palveluun “Login”-kuvakkeesta. Tunnuksena toimii ilmoittamasi sähköpostiosoite ja salasana.

Festhome TV: Usein kysytyt kysymykset

Yksittäisen näytöslipun ostaminen

Yksittäislipulla saa 24 tunnin katseluoikeuden näytökseen. Näytöstä voi katsoa 24 tunnin aikana useita kertoja. Ennakkomyynnistä ostettujen lippujen katseluaika alkaa siitä hetkestä, kun koodin syöttää Festhome TV -sivustolle.

 1. Etsi haluamasi näytös
  • Pääset ostamaan lippuja 8.3. alkaen osoitteessa tv.festhome.com/festivaltv/tampere-film-festival. Avaa ”Festival programme” -valikko klikkaamalla kolmiota palkin oikeassa reunassa ja etsi haluamasi näytös listalta. Näytökset ovat aakkosjärjestyksessä.
  • Vaihtoehtoisesti pääset ostamaan lippuja tamperefilmfestival.fi -sivujen kautta. Mene haluamasi näytöksen sivuille ja klikkaa itsesi ”Verkkonäytökset” -linkistä suoraan haluamasi näytöksen Festhome TV -sivulle.
 2. Klikkaa linkkiä “Buy session”. Sinun pitää olla kirjautuneena sisään, jotta palvelu toimii (login). Ohjeita rekisteröitymiseen yllä.
 3. Osta / lunasta näytös:
  • Jätä ”Voucher code” -kohta tyhjäksi, jos sinulla ei ole ennakko-/vapaalippua, ja klikkaa ”Continue”. Pääset maksamaan näytöksen Visa, MasterCard, DinersClub ja American Express -korteilla tai PayPal-tilin kautta. Kulttuuriedut eivät valitettavasti käy maksuvälineenä.
  • Jos olet ostanut ennakkolipun Festival Shopista/saanut vapaalipun, kirjoita saamasi koodi ”Voucher code” -laatikkoon.  Ole tarkkana, että kirjoitat koodin täsmälleen samalla tavalla kuin olet sen saanut. Klikkaa ”Continue”.
  • Maksuttomat Moodkino-näytökset pääset lunastamaan suoraan ”Buy Session” -linkillä.
  • Olethan huolellinen verkko-ostossa, sillä ostettua lippua ei voi peruuttaa. Tarkistathan maksuvaiheessa, että olet ostamassa lippua oikeaan elokuvaan.
 4. Mistä löydän ostamani näytöksen?
  • Ostamasi näytöksen/näytökset löydät, kun klikkaat auki valikon sivun oikeassa yläkulmassa olevasta profiilikuvasta. Valitse valikosta kohta ”Purchases” (5. kohta ylhäältä).
  • Vaihtoehtoisesti pääset katselemaan ostamasi näytökset myös menemällä suoraan kyseisen näytöksen omalle Festhome TV -sivulle, kun olet kirjautuneena sivustolle.

Huom!

Yksittäisen lipun ostamisen jälkeen elokuva on katsottavissa 24 tuntia ostohetkestä. Ennakkomyynnistä ostettujen lippujen ja vapaalippujen katseluoikeus alkaa siitä hetkestä, kun koodin syöttää Festhome TV -palveluun. Kaikki Festhome TV:n katseluoikeudet päättyvät sunnuntaina 19.3. klo 23.59 lipputyypistä  riippumatta.

Festivaalipassin ostaminen

Festivaalipassilla näytöksiä voi katsoa rajattomasti 8.–19.3. välisenä aikana. Katseluoikeus päättyy 19.3.2021 klo 23:59 riippumatta siitä, milloin katselu on aloitettu.

 1. Mene Festhome TV -alustalle (8.3. alkaen): tv.festhome.com/festivaltv/tampere-film-festival 
 2. Etusivulla, ennen elokuvalistausta, löytyy punainen painike “Festival Pass 80 €”.
 3. Klikkaa painiketta ja sivusto ohjaa sinut kirjautumaan sisälle (login). Jos olet uusi käyttäjä, rekisteröidy ensin.
 4. Passin ostaminen / lunastaminen:
  • Jos olet ostanut festivaalipassin ennakkoon Festival Shopista/saanut vapaalipun, kirjoita saamasi koodi ”Voucher code” -laatikkoon.  Ole tarkkana, että kirjoitat koodin täsmälleen samalla tavalla kuin olet sen saanut. Klikkaa ”Continue”.
  • Jos sinulla ei ole ennakko-/vapaalippua, jätä ”Voucher code” -kohta tyhjäksi ja klikkaa ”Continue”. Pääset maksamaan näytöksen Visa, MasterCard, DinersClub ja American Express -korteilla tai PayPal-tilin kautta. Kulttuuriedut eivät valitettavasti käy maksuvälineenä.
  • Olethan huolellinen verkko-ostossa, sillä ostettua lippua ei voi peruuttaa.
 5. Seuraavilla kerroilla sinun tarvitsee vain kirjautua sisälle (login) ja festivaalipassi on käytettävissäsi. Pääset katsomaan mitä tahansa näytöstä menemällä sen kohdalle ja klikkaamalla näytöksen ensimmäistä elokuvaa.

Näytösten katsominen

Festhome-sivusto toimii verkkoselaimen (esim. Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge) kautta. Elokuvia voi katsoa mobiililaitteilla, tableteilla ja tietokoneilla, kunhan niissä on verkkoselain.

Huom! Safari-selain on tuottanut ongelmia, joten suosittelemme muita selaimia.

Yksittäislipulla

HUOM! Yksittäislipulla katseluoikeus on voimassa 24 tuntia lipun ostamisesta. Ennakkomyynnistä ostettujen lippujen katseluaika alkaa siitä hetkestä, kun koodin syöttää Festhome TV -sivustolle.

 1. Pääset katsomaan ostamiasi näytöksiä, kun olet kirjautuneena Festhome TV -palveluun.
 2. Miten löydän ostamani näytöksen?
  • Ostamasi näytöksen/näytökset löydät, kun klikkaat auki valikon sivun oikeassa yläkulmassa olevasta profiilikuvasta. Valitse valikosta kohta ”Purchases” (5. rivi ylhäältä).
  • Vaihtoehtoisesti pääset katselemaan ostamiasi näytöksiä menemällä suoraan kyseisen näytöksen omalle Festhome TV -sivulle (”Programme search” -> valitse näytös).
 3. Aloita näytös klikkaamalla näytöksen ensimmäisen elokuvan kuvaa. Klikkaa ”Watch”, ja näytös alkaa. Elokuvan päätyttyä palvelu ehdottaa seuraavaa elokuvaa. Klikkaa uudelleen ”Watch”, jos seuraava elokuva ei lähde automaattisesti käyntiin. Voit katsoa elokuvia halutessasi myös yksittäin ja valitsemassasi järjestyksessä klikkaamalla yksittäisten elokuvien kuvakkeita.
Festivaalipassilla

Voit katsoa festivaalipassilla näytöksiä 8.3. klo 12.00 – 19.3. klo 23.59 välisenä aikana rajattomasti.

 1. Pääset katsomaan näytöksiä, kun olet kirjautuneena palveluun.
 2. Etsi haluamasi näytös ”Programme search” -valikosta ja klikkaa näytöksen nimeä.
 3. Avaa näytös klikkaamalla näytöksen ensimmäisen elokuvan kuvaa. Klikkaa ”Watch”, ja näytös alkaa. Elokuvan päätyttyä palvelu ehdottaa seuraavaa elokuvaa. Klikkaa uudelleen ”Watch”, jos seuraava elokuva ei lähde automaattisesti käyntiin.Voit katsoa elokuvia halutessasi myös yksittäin ja valitsemassasi järjestyksessä klikkaamalla yksittäisten elokuvien kuvakkeita.

Tekstitykset

Miten saan valittua haluamani tekstityskielen? 
 1. Aloita elokuvan katselu
 2. Paina katseluruudun oikeasta alalaidasta neliö-merkkiä, jossa lukee CC.
 3. Ruutuun ilmestyy valikko, josta voit valita haluamasi tekstityskielen.

Saatavilla olevat tekstityskielet vaihtelevat elokuvakohtaisesti. Monissa englannin- tai suomenkielisissä elokuvissa ei ole tekstitystä.

Joissain elokuvissa valitsemasi tekstityskielen alta saattaa vilkkua osia erikielisestä tekstityksestä. Tämä johtuu siitä, että elokuva on toimitettu festivaalille tekstitys kuvaan kiinteästi liitettynä. Vika ei siis ole Festhomessa eikä katselulaitteessasi.

Huom! Safari-selain saattaa joissain tilanteissa näyttää tekstitysvalintojen nimet väärin: esimerkiksi suomenkieliset tekstit saattavatkin olla “English”-valinnan takana. Kokeile tällöin tarjolla olevat vaihtoehdot läpi, kunnes löydät haluamasi tekstityskielen.

Ongelmia Festhome TV:n käytössä?

Kurkkaa ensin Usein kysytyt kysymykset. Jos niistäkään ei ole apua, voit ottaa yhteyttä festivaalin omaan Festhome TV -neuvontaan.

Sähköposti: films@tff.fi

Teknisiin seikkoihin liittyviä kysymyksiä voi esittää myös englanniksi Festhome TV-sivuston kautta. Saat neuvontachatin auki ylälaidan “technical support”-mutteria klikkaamalla.

Usein kysytyt kysymykset: Festhome TV