Sisters with Transistors

Sisters with Transistors on merkittävä, kertomaton tarina elektronisen musiikin edelläkävijänaisista, säveltäjistä, jotka ottivat omakseen koneet ja niiden vapauttavat tekniikat ja muuttivat täysin sen, miten musiikkia tuotetaan ja kuunnellaan tänä päivänä.

Elokuva kartoittaa elektronisen musiikin uutta historiaa uraauurtavien naisten kautta, joiden radikaalit kokeilut koneilla määrittivät uudelleen musiikin rajat: heihin lukeutui muun muassa Clara Rockmore, Daphne Oram, Bebe Barron, Pauline Oliveros, Delia Derbyshire, Maryanne Amacher, Éliane Radigue, Suzanne Ciani ja Laurie Spiegel.

1900-luvun laajemmassa yhteiskunnallisessa, poliittisessa ja kulttuurisessa kontekstissa tämä arkistomateriaaleihin pohjautuva dokumenttielokuva tuo esiin ainutlaatuisen emansipaatiokamppailun ja palauttaa mieliin naisten keskeisen roolin musiikin historiassa sekä koko yhteiskunnassa.

Kertoja Laurie Andersonin kanssa lähdemme kiehtovalle matkalle elektronisen musiikin evoluutioon. Näemme, miten uudet laitteet avasivat musiikin koko äänikentälle, miten elektroninen musiikki ei pelkästään muuttanut tuotantotapoja, vaan sen mittava vaikutus muutti täysin itse musiikillisen ilmaisun ehdot.

Sisters with transistors on enemmän kuin yhden musiikkigenren historiikki: se on tarina siitä, miten kuulemme, sekä elintärkeästä mutta vähän tunnetusta roolista, joka näillä uraauurtavilla naisilla on siinä tarinassa.