Minikino

Minikino-näytökset ovat viihdyttäneet elokuvajuhlien lapsiyleisöä jo vuosia. Näytöksiin on perinteisesti koottu elokuvia, jotka eivät ole nähtävissä muualla, eikä tämänkään vuoden ohjelmisto tee poikkeusta. Tarjolla on kaksi näytöksellistä omaleimaisia, lämpimän humaaneja ja piristävän positiivisia lyhytelokuvia. Minikino 1 on suunnattu erityisesti 4–8-vuotiaille. Minikino 2 -näytökseen taas on koottu yli 8-vuotiaille, jo lukutaitoisille lapsille sopivia elokuvia.

4–8-vuotiaiden näytöksessä nähdään kahdeksan lyhyttä animaatiota, jotka huvittavat ja ihastuttavat taatusti myös naperoiden assistentteja. Elokuvissa käsitellään yleismaailmallisen tärkeitä inhimillisiä aiheita, kuten sisarussuhteita, väärään jalkaan väkisin meneviä kenkiä sekä kaipuuta omaan koiraan. Suuren roolin näytöksessä ottavat myös eläinhahmot, jotka esimerkiksi esittävät oopperaa, kärsivät siivoushulluudesta ja ahdistuvat kaupungin menosta.

Yli 8-vuotiaille suunnattu näytös koostuu animaatioista, näytellystä draamasta ja onpa mukana yksi dokumenttikin. Elokuvissa esimerkiksi tutustutaan talvisen Saimaan elämään yöretkellä, ihmetellään pihapiirissä kokoontuvien sukulaisten eriskummallisuutta sekä kurkistetaan nuorten buddhalaisten munkkien arkeen luostarin ikiaikaisten perinteiden ja modernin maailman ristiriidassa.

Huomaathan, että näiden leffojen parissa viihtyy vähän vanhempikin. Yläikärajaa ei ole!

Emilia Kiuru