Kuumeisesti odotettu viikko on koittanut, kun Tampere täyttyy lyhytelokuvamaailman tähdistä jo 48. kerran 7–11.3.2018. Tämän vuoden Tampereen elokuvajuhlilla nähdään mm. Viro 100- ja Maoriland-teemakokonaisuudet. Lisäksi elokuvien mukana matkataan Puolaan sekä tanssin maailmaan. Kansainvälisen kilpailun myötä matkaamme lähes kaikkiin maailman kolkkiin.

Päivän tärppinä tänään on tietenkin Avajaisnäytös klo 18.00. Avajaisnäytöksessä esitetään viime vuoden Grand Prix:n voittaja Scris/Nescris sekä helmiä liittyen erikoisohjelmiston teemoihin. Sen jälkeen matkaamme Virpi Suutarin Yrittäjässä nyhtökaura-yrittäjien  ja lihakauppian maailmaan. Illan kruunaa Tullikamarin Klubilla elokuvajuhlien Avajaisklubi klo 22.00 alkaen.

Muista käydä näytösten välissä katsomassa Minna Parkkisen näyttely Paseo de los Tristes Mältinrannassa, joka on elokuvajuhlien virallinen FestArt.

Viikon aikana yksittäisiä elokuvanäytöksiä esitetään noin 120, minkä lisäksi tarjolla on runsas tapahtumakattaus seminaareineen, keskustelutilaisuuksineen ja iltaklubeineen. Plevnan ja Niagaran elokuvateattereiden lisäksi festivaalin laaja ohjelmisto ulottuu Tullikamarin Pakkahuoneelle ja Klubille.

Tervetuloa elokuvajuhlille!

Kuva: Jani Rutanen