Why This Doc? -pitchaustilaisuus

Tervetuloa seuraamaan Why This Doc? -pitchaustilaisuutta Zoomissa pe 12.3.2021 klo 15.00–16.15.

Tapahtuman järjestävät WIFT Finland, Dokumenttikilta ja Tampereen elokuvajuhlat.

Why This Doc? -pitchaustilaisuussa esitellään dokumenttielokuvahankkeita, joita on kehitetty DOC Tampere -kehittelyklinikan työpajoissa. DOC Tampere -kehittelyklinikkaan on valittu kolme uransa alussa olevien tekijöiden hanketta kehiteltäväksi elokuva-alan asiantuntijoiden sparrauksella. Pitchaus-tilaisuudessa raati antaa hankkeille palautetta niiden kehittämiseksi. Kyseessä on ensisijaisesti sisällön ja paketoinnin kehittämiseen tähtäävä koulutuksellinen tapahtuma. Ammattilaisyleisö on tervetullut mukaan seuraamaan pitchauksia ja palautteenantoa Zoomissa ja vertaisoppimaan projektien kehittelystä. Tilaisuus on osa Tampereen elokuvajuhlien ohjelmaa.

Tilaisuuteen ei ole ennakko-ilmoittautumista. Voit osallistua tilaisuuteen Zoom-sovelluksella. Mukaan mahtuu max. 100 osallistujaa. Tilaisuudesta ei jää tallennetta. Tilaisuuden kieli on suomi.

Osallistumislinkki:

https://us02web.zoom.us/j/82387348441?pwd=TjY3MzBtMit4MFdDS0VpOW95ck03Zz09
Meeting ID: 823 8734 8441
Passcode: 561643

RAATI:

Kati Juurus, dokumenttielokuvaohjaaja, DocPoint-festivaalin taiteellinen johtaja

Petri Kemppinen, elokuva – ja TV -alan konsultti / P1 Kemppinen

Outi Rousu, tuottaja, käsikirjoittaja, kouluttaja, mentori

Jenny Westergård, tuottaja, YLE

Moderaattorina toimii Dokumenttikillan hallituksen jäsen Maija Hirvonen

ESITELTÄVÄT HANKKEET:

Skillsmässobrev (Impressio Films Oy)

Tommi Seitajoki

Catarina Diehl

39 vuotta sitten elokuvaohjaaja Catarina Diehlin vanhemmat erosivat Japanissa. Tapahtuma jätti suuren jäljen jokaiseen perheenjäseneen. 80-luvulla avioeron ollessa suuri tabu, asiasta päätettiin vaieta. Japanista muodostui Catarinalle mystinen paikka, jossa perhe erosi ja unelma onnellisesta elämästä särkyi. Dokumentissa Catarinan perhe kohtaa ensimmäistä kertaa toisensa puhuakseen siitä, mitä oikein tapahtui, ja mitä arpia avioero jokaiseen jätti. Elokuva koostuu kahdesta osasta. Ensimmäisessä perheenjäsenet saavat kertoa jokainen oman versionsa tapahtumista ja toisessa kommentoida toistensa kertomuksia. Lopussa he joko kohtaavat – tai sitten eivät. Elokuva pyrkii haastamaan katsojia pohtimaan totuuden subjektiivisuutta. Yhtä totuutta ei välttämättä ole, mutta hyväksyttäessä toistemme tarinat voimme ehkä helpommin elää yhdessä.

Lappi itsenäiseksi mixtape (Flatlight Creative House)

Miina Alajärvi

Pekka Kumpulainen

Maria Gullsten

Elokuva on musiikintäyteinen kuvaus Lappilaisen rap-musiikin synnystä ja kehityksestä 90-luvun alusta 2020-luvulle. Se kertoo rap-musiikin tekemisestä Lapin pienissä kylissä ja kaupungeissa. Räppäämällä rakennettiin aivan uutta nuorisokulttuuria, joka aikanaan täytti eräänlaisen tekemisen tyhjiön. “Lappi-räpin” merkittävä sanoma ja tarkoitus on

pohjoisen identiteetin käsittely ja esiin nostaminen räppääjien äänellä. Musiikin ydin on oman marginaalisen paikalliskulttuurin ja omaleimaisen olemisen anteeksipyytelemätön omistaminen.

Sata ääntä sateesta

Sandra Enkvist

Luisa Zabel

Kun Lauri menetti näkönsä onnettomuudessa 20-vuotiaana, hän pelkäsi samalla kadottavansa itselleen kaikkein tärkeimmän kauneuden ilmentymän: luonnon. Sokeutumista seuranneiden vuosien aikana hän kuitenkin löysi lohdutuksen ja lämmön sen äänistä. Nyt hän on nauhoittanut luontoääniä ympäri Suomen jo yli kaksi vuosikymmentä. Metsässä kävellessään Lauri luottaa sen ääniin. Dokumenttielokuvassa seuraamme, kuinka lähelle luontoa on mahdollista päästä näkemättä sitä. Laurilla on meille viesti joka nostaa esille ihmisen, eläinten ja luonnon vuoropuhelua. Elokuva on rakkauskirje luonnolle ja luontoäidille, mutta myös kutsuhuuto pysähtymään ja rauhoittumaan sen äärelle.