Kolumbia kuvina

Kolumbian elokuvateollisuus elää parhaillaan kukoistuskauttaan. Viime vuosina kolumbialaiselokuvat ovat saaneet laajaa tunnustusta elokuvamaailman merkittävimmillä näyttämöillä, ja myös lyhytelokuvantekijät ovat uskaltautuneet tekemään tutkimusmatkoja uudenlaisiin teemoihin ja tyyleihin.

Inuiittiaktivisti Aaju Peter: Eurooppalaiset luulevat, että inuiitit ovat Hollywood-elokuvien fiktiota

Aktivisti, asianajaja ja hylkeennahkavaatteiden suunnittelija Aaju Peter taistelee inuiittien perinteisten elinkeinojen puolesta.

Länkkärimyyttien jäljillä

Miten Hollywoodin luoma intiaanimyytti on vaikuttanut ymmärrykseemme – ja väärinymmärrykseemme – alkuperäiskansoista?

Mogadishu sotilaan silmiin

Mogadishu Soldier -elokuvan tuottaja Torstein Grude halusi tehdä niin autenttisen dokumenttielokuvan kuin ikinä mahdollista – ja yllättyi saadessaan kuvamateriaalin käsiinsä.

Miksi Inuiitit ovat vihaisia?

Alethea Arnaquq-Barilin Angry Inuk kertoo inuiittien kiistellystä elinkeinosta, hylkeiden pyynnistä. Dokumentti tarjoaa vilahduksen arktisen alueen elämään ja kulttuuriin, joka tulee katoamaan tällä tahdilla ennemmin kuin myöhemmin.

Jens Assur : Tarinoiden takana todellisuus

Ruotsalainen Jens Assur saa inspiraation elokuviinsa omista journalistikokemuksistaan sekä sanomalehtien uutisjutuista ja -kuvista.

Viimeinen, joka lähtee maasta, sammuttakoon valot

Sabogal-elokuvan nimihahmo on ihmisoikeusasianajaja maassa, jossa poliittinen väkivalta on arkipäivää.

Daniel Mulloy : “Usko vaistoon ja visioon”

Brittiohjaaja Daniel Mulloy on niittänyt lukuisia lyhytelokuvapalkintoja ja -ehdokkuuksia ympäri maailman. Hänen fiktionsa ovat intiimejä tutkielmia ihmissuhteista, kuten jo nimet Dad, Son, Baby ja Home paljastavat.

Takamaiden tarinankertoja Jussi Hiltunen

Tämän vuoden kotimainen retrospektiivi nähdään Jussi Hiltuselta, jonka lyhytfiktiot tutkivat isoja asioita, kuten katkeruutta, syyllisyyttä ja kostoa. Vuonna 1984 syntyneen ohjaajan elokuvia on nähty monilla Euroopan tärkeimmistä festivaaleista, ja onpahan… Lue lisää »

Caroline Monnet: “Kaikki mitä haluat tietää, löytyy sisältäsi”

Kanadalaiselta elokuva-ja kuvataiteilija Caroline Monnet’lta nähdään retrospektiivinäytös festivaalin alkuperäiskansoihin keskittyvässä näytöskokonaisuudesssa. Haastattelussamme hän puhuu töistään, inspiraatiosta ja tulevista pyrkimyksistään.