Ilman partnereita ei olisi festivaalia

Tampereen elokuvajuhlilla on paljon paikallisia yhteistyökumppaneita suurten kansainvälisten ja kansallisten partnereiden rinnalla. Tämä sivu esittelee heistä muutamia.

T-paidat tekevät juhlan

Elokuvajuhlien joka vuosi uudistuvat t-paidat luovat festivaalitunnelmaa. Mutta mistä paitamme tulevat ja kuka ne valmistaa? Tamperelainen Suomen Kolibri on pitkäaikainen paikallinen yhteistyökumppani, joka etsii meille luotettavaa laatua ympäri maailmaa. Yhteisinä arvoina nousevat mm. ympäristöystävällisyys ja eettinen tuotanto.

Festivaalimme järjestelyissä on vielä paljon kehittämisen varaa, mitä tulee ympäristöasioihin. Näytämme paljon eettisiä kysymyksiä käsitteleviä elokuvia, mutta toteutammeko hankinnoissa omaa eettisyyttä painottavaa visiotamme?

Meille on oikeasti tärkeää, että Kolibri käyttää vain toimittajia, jotka sitoutuvat olemaan käyttämättä lapsityövoimaa. Arvostamme Kolibrin laajaa valikoimaa kierrätys- ja biohajoavia tuotteita ja sitä, että huomiota kiinnitetään myös tuotantoketjuihin ja raaka-aineisiin. Merkitystä on silläkin, että yritys on tamperelainen.

Kolibri on pitkäaikainen kumppani, joka huolehtii, että t-paidat, jotka näette päällämme, edes yrittävät vastata hyviä tavoitteitamme.

Meillä painetaan töitä yhdessä

Painotuotteet ovat yksi jokavuotinen haaste festivaalia järjestettäessä. Ohjelmakirjassamme panostamme laatuun ja vieraamme haluavat painetun version muistoksi ja selailtavaksi. Ohjelmistotiedot vahvistuvat lopullisesti myöhään, koska haluamme tuottaa ajankohtaisen festivaalin, jossa nähdään laadukkaita elokuvia ympäri maailmaa. Painotalomme joutuukin painamaan töitä tosissaan, kun vihdoin saamme materiaalin oikoluettua ja taitettua. Sen lisäksi ovat vieraspassit, jotka voidaan painaa vasta, kun vieraat ovat akkreditoituneet. Ja julisteet ja postikortit, flyerit ja katumainokset, käyntikortit ja esitteet.

Painotyöt ovat pikkuhiljaa siirtyneet paljolti ulkomaille, missä työvoimakustannukset ovat pienemmät. Elokuvajuhlat ostaa painotyöt paikallisesti. Olemme vuosia luottaneet paikalliseen Tampereen Offsetpalveluun, joka vastaa ammattimaisesti kovimpaankin haasteeseen, jonka heille keksimme. Vuosien kokemuksella he tietävät, mitä tarvitsemme ja milloin ja venyvät tarvittaessa ihmeisiin. On jatkuva ihmetyksen aihe, miten nopeasti painotuotteet ilmestyvät pöydällemme. Ja samalla tuemme paikallista yritystoimintaa ja työllisyyttä.

Uusia partnereita

Tänä vuonna aloitimme yhteistyön tamperelaisen perheyrityksen HappyEcon kanssa, joka pystyi tarjoamaan meille ekologisemman ratkaisun, kun etsimme uutta kuvausseinää. Ja taas pääsimme tukemaan tamperelaista yritteliäisyyttä.

Paikallista yhteistyötä

Monet paikalliset ravintolat ja yritykset tukevat meitä ja ilman heitä ei olisi festivaalia. Tampereen kaupunki on tärkein yhteistyökumppanimme. Erilaiset organisaatiot antavat meille tukensa, myös rahallinen tuki on meille tärkeää. Saamme EU rahoitusta hankkeillemme useimpina vuosina.  Ilman partnereita ei olisi Tampereen elokuvajuhlia

Esittelemme yrityksiä sivulla, koska he ovat meille tärkeitä. Emme saa tästä palkkiota.