Tampereen keskusta muuttuu lyhytelokuvien ulkoilmanäyttämöksi, kun A Wall is a Screen ottaa julkiset tilat ja rakennusten seinät haltuunsa festivaaliviikon perjantaina ja lauantaina. A Wall Is a Screen -näytökset toteuttaa Hampurista saapuva taiteilijaryhmä, joka tunnetaan ympäri maailman kaupunkitilaan levittäytyvistä lyhytelokuvakierroksistaan. Tampereen elokuvajuhlilla ryhmä on vieraillut aiemmin vuonna 2015. Tänä vuonna luvassa on kaksi maksutonta elokuvakierrosta, joista toinen on suunnattu erityisesti lapsiyleisöä varten.

Kun seinistä tulee valkokankaita, kokemus tutusta kaupunkitilasta muuttuu. Wall Is a Screen ottaa tavanomaiset rakennukset, seinät ja julkisten tilojen pinnat kulttuurikäyttöön ja luo yhteisöllisen tilan elokuvien katsomiseen keskellä kaupunkia, täysin ilmaiseksi. Elokuvakierrokselle valitut lyhytelokuvat ovat vuorovaikutuksessa ympäröivän arkkitehtuurin kanssa, ja yhdistävänä tekijänä voi olla esimerkiksi elokuvan teema, juoni, tyyli tai tunne, jonka elokuva herättää. A Wall Is a Screen näyttää tamperelaisille tuttuja paikkoja kirjaimellisesti uudessa valossa ja luo uuden tason elokuvan havainnointiin.

A Wall Is a Screenin pop up -näytökset jalkautuvat seitsemään eri paikkaan, jotka kierretään ryhmässä kävellen. Ainoastaan elokuvakierroksen lähtöpaikka paljastetaan etukäteen, ja itse elokuvat sekä esityspaikat selviävät yleisölle kierroksen aikana. Kierrokset järjestetään perjantaina 6.3. klo 19.00 ja lauantaina 7.3. klo 18.30. Lauantain näytös on erityisesti lapsiyleisölle suunniteltu perhekierros.

A Wall is a Screen tarjoaa yleisölle ainutlaatuisen elokuvakokemuksen, joka ei toistu. Tervetuloa mukaan!

A WALL IS A SCREEN: Tampere
pe 6.3. klo 19.00 | kesto 90 min
Lähtö Tampereen Teatterin edestä (Keskustori 2)

A WALL IS A SCREEN: Tampere Family Tour
la 7.3. klo 18.30 | kesto 60 min
Lähtö Väinö Linnan aukiolta

Kieli: englanti
Vapaa pääsy

Lisätietoa:
www.awallisascreen.com
https://www.facebook.com/awallisascreen

Kuva: Paavo Pykäläläinen (Tampereen elokuvajuhlat 2015)